06 Φεβρουαρίου 2018

Επιμένει ο Ράμα: Οι Τσάμηδες έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν περιουσίες

[Και φυσικά η απάντηση στους κάθε απάτριδους Μπάμπηδες του ΣΚΑΪ που σήμερα έλεγε ότι έχουν δικαίωμα μέσα σε μια ενιαία ΕΕ να διεκδικήσουν οι Τσάμηδες την περιουσία τους όπως ένας Γερμανός που έφυγε από το Baden Baden για την Κρήτη και μετά από χρόνια τα παιδιά του διεκδικούν την περιουσία του στη Γερμανία, είναι: Ο Γερμανός φεύγοντας από το Baden Baden δεν έσφαξε 2 Γερμανούς ούτε βίασε και λήστεψε 3 Ελληνίδες! Κατάλαβες κ. Μπάμπη; Οι Τσάμηδες έφυγαν μόνοι τους από την Ελλάδα, καταδικάστηκαν από ελληνικά δικαστήρια λόγω των εγκλημάτων και της συνεργασίας τους με Γερμανοιταλούς και η περιουσία τους ΔΗΜΕΥΘΗΚΕ! Κατάλαβες; ΔΗΜΕΥΘΗΚΕ... ΤΕΛΟΣ... ΠΑΠΑΛΑ!]

"Εδαφική διεκδίκηση απλά δεν υπάρχει", δηλώνει με συνέντευξή του στα Νέα ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Σύμφωνα με τον Αλβανό Πρωθυπουργό το θέμα είναι ξεκάθαρο, καθώς "εδαφικό ζήτημα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας δεν μπορεί να σταθεί".

Ωστόσο όσον αφορά το "ζήτημα των Τσάμηδων" ο Ράμα διευκρινίζει ότι "υφίσταται μόνο ως θέμα στοιχειωδών δικαιωμάτων των Αλβανών συμπατριωτών μας, που κάποτε ζούσαν στη χώρα και τίποτα ευρύτερο".

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: "Ότι δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε νουνεχής άνθρωπος θα διαφωνήσει με τη θέση ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα ή ότι αυτοί και τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα δια της δικαστικής οδού όπως κανονικά μπορεί κάθε Ευρωπαίος πολίτης" προσθέτει ο κ. Ράμα.

"Μπορείτε να φανταστείτε σήμερα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα ότι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες στην Αλβανία απαγορεύεται να εισέλθουν εντός των συνόρων της γειτονικής Ελλάδας επειδή οι ρίζες τους είναι από κάποια περιοχή της χώρας σας;" αναρωτιέται ο Έντι Ράμα.

Επίσης, ο Αλβανός Πρωθυπουργός κάνει γνωστό ότι "είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα που θα είναι δίκαια και για την Αλβανία και για την Ελλάδα".

Όσον αφορά το Σκοπιανό ο Ράμα δηλώνει ότι "μια σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα 'Μακεδονία' (όπως και να λέγεται βάσει συμφωνίας) είναι σημαντικό για το μέλλον των λαών της, της περιοχής, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και για την Ελλάδα επίσης".

Πηγή πληροφοριών: Τα Νέα