07 Φεβρουαρίου 2018

Σαουδάραβας «σιδέρωσε» τα γεννητικά όργανα του γιου του διότι... έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού!

«Ο άντρας ήρθε σε μένα να ζητήσει συμβουλή, δίχως να έχει συναίσθηση ότι η πράξη του έκανε μεγαλύτερη ζημιά στην ψυχική υγεία του παιδιού. Υπάρχουν πολλές ανάλογες υποθέσεις», τόνισε ο ψυχολόγος που ανέδειξε τη φρικιαστική αυτή υπόθεση.


Μία φρικιαστική υπόθεση στη Σαουδική Αραβία, ενδεικτική ωστόσο της άγνοιας και της βάρβαρης αντίληψης που επικρατεί περί των σεξουαλικών θυμάτων στην ευρύτερη περιοχή γενικότερα και στους λαούς που εφαρμόζουν το αυστηρό γράμμα της θρησκείας τους, βγήκε στο φως της δημοσιότητας, μετά την εξομολόγηση ενός πατέρα σε ειδικό ψυχολόγο.

Ο Σαουδάραβας πατέρας αποκάλυψε στο θεραπευτή του ότι «σιδέρωσε» τα γεννητικά όργανα του έφηβου γιου του, προκειμένου να τον τιμωρήσει διότι... έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από άλλα αγόρια της ηλικίας του! Με άλλα λόγια, αφού το παιδί υπέστη ομαδικό βιασμό από συνομήλικούς του, υπέστη και τη βάρβαρη τιμωρία από τον πατέρα του, ο οποίος του προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στα γεννητικά του όργανα, χρησιμοποιώντας καυτό σίδερο.

Ο ψυχολόγος, όντας σοκαρισμένος, «ανέβασε» την ακραία αυτή περίπτωση στα social media, προκειμένου να αναδείξει το μέγεθος ενός προβλήματος και ειδικότερα την αντιμετώπιση που τυγχάνουν από τους δικούς τους ανθρώπους τα θύματα σεξουαλικής βίας στη Σαουδική Αραβία.
«Ο άντρας ήρθε σε μένα να ζητήσει συμβουλή, δίχως να έχει συναίσθηση ότι η πράξη του έκανε μεγαλύτερη ζημιά στην ψυχική υγεία του παιδιού. Υπάρχουν πολλές ανάλογες υποθέσεις, καθώς οι οικογένειες επιλέγουν να τιμωρήσουν τα παιδιά τους επειδή υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση, ή προτιμούν να μην απευθυνθούν καθόλου στους ειδικούς, ζητώντας βοήθεια», τόνισε ο ψυχολόγος από τη Σαουδική Αραβία.

«Είναι ο τρόπος με τον οποίο "προγραμματίζεται" ο εγκέφαλός τους. Τιμωρούν τα θύματα, αντί για τους θύτες», πρόσθεσε.

Πηγή: protothema