09 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΝΔ! Καμμένος: Να επιστρέψει η δικογραφία για τη Σ. Αραβία από τη Βουλή στην τακτική Δικαιοσύνη -Θα καταθέσω ως απλός πολίτης

Την πρόθεσή του να καταθέσει στην τακτική Δικαιοσύνη ως απλός πολίτης για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, εφόσον επιστραφεί η δικογραφία από τη Βουλή, εξέφρασε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.


Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο Πάνος Καμμένος τονίζει πως παρότι δεν υπάρχει κατηγορία εις βάρος του σητν επίμαχη υπόθεση, απεκδύεται της προστασίας που του παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Ζητεί δε από τον Ν. Βούτση, να επιστραφεί η δικογραφία στην Τακτική Δικαιοσύνη προκειμένου να καταθέσει ως απλός πολίτης. 

Η επιστολή Καμμένου προς τον πρόεδρο της Βουλής


Κύριο Νικόλαο Βούτση - Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως έχω ήδη δηλώσει και προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, μετά τη διαβίβαση προς Υμάς, της Δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, και παρ’ ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι, απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση.