12 Φεβρουαρίου 2018

Εντολή Τσίπρα να «καθαρίσει» ο Καμμένος

Στριμωγμένος στα σκοινιά βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με την δικογραφία για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να σφίξει κι άλλο τον κλοιό.


Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η πρόταση για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής, κάτι που σημαίνει ότι o κ. Καμμένος αναμένει (πάλι) προστασία από τον Αλέξη Τσίπρα.

Κι αυτό διότι, όταν η πρόταση της ΝΔ έλθει στην Ολομέλεια οι 300 βουλευτές θα κληθούν να αποφανθούν για την τύχη του προέδρου των ΑΝΕΛ. Εάν το αίτημα της αντιπολίτευσης γίνει δεκτό, τότε ο κ. Καμμένος κινδυνεύει, δεδομένης μάλιστα της επιβαρυντικής δικογραφίας που έχει έλθει στη Βουλή. Άρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει ξανά να βάλουν «πλάτη» για να βγάλουν λάδι τον υπουργό Εθνικής Άμυνας!

Η επιδίωξη του κ. Καμμένου, και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης, είναι να αποφευχθεί οποιαδήποτε περίπτωση κατάθεσης μαρτύρων εντός της Βουλής. Είτε αυτός είναι ο εθνικός μεσάζοντας, Βασίλης Παπαδόπουλος, είτε ο Τάσος Μπούρας είτε κάποιος άλλος στενός συνεργάτης του ΥΠΕΘΑ.

Το παραπάνω έχει γίνει σαφές από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου η Τασία Χριστοδουλοπούλου αμφισβητεί –για τα μάτια του «συγκυβερνήτη»- τον Κανονισμό της Βουλής και συγκεκριμένα το δικαίωμα της μειοψηφίας να καλεί μάρτυρες.

Το ερώτημα που αυτομάτως τίθεται είναι γιατί επιθυμεί ο κ. Καμμένος να επιστρέψει ο φάκελος στη Δικαιοσύνη; Τέτοια πρεμούρα έχει να διαλευκανθεί η υπόθεση; Προφανώς και όχι. Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες μια ενδεχόμενη απόρριψη του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τη Δικαιοσύνη στην μη εξέταση της υπόθεσης, καθώς είναι αμφίβολο αν νομικά και συνταγματικά προβλέπεται διαδικασία έρευνας τυχών αδικημάτων εν ενεργεία Υπουργού από αυτήν. Άρα η υπόθεση κλείνει οριστικά!

Επίσης, άμα ο φάκελος βρεθεί στη Δικαιοσύνη, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ τις όποιες νέες αποκαλύψεις δεν θα τις γνωρίζουν, παρά ελάχιστοι άνθρωποι.

Επιπροσθέτως, η διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων δεν αποκλείεται να διαρκέσει τόσο πολύ που να διαγραφούν οι ευθύνες του, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, ο οποίος – σε κάθε περίπτωση – ισχύει, ακόμα κι αν οιοσδήποτε δηλώσει ότι απεκδύεται. Άλλωστε η Δικαιοσύνη δεν φημίζεται για την… ταχύτητά της.

Γίνεται, λοιπόν, σαφές γιατί ο Πάνος Καμμένος επιθυμεί διακαώς το θέμα να φύγει από τη Βουλή. Το ζητούμενο, εν προκειμένω, είναι εάν οι προσπάθειες του θα καρποφορήσουν. Απαιτείται, προφανώς, η… εντολή του Αλέξη Τσίπρα για να συμβεί κάτι τέτοιο, την οποία θα κληθεί να εκτελέσει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR