09 Φεβρουαρίου 2018

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Καμμένου για την πώληση βλημμάτων στη Σαουδική Αραβία

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στη Βουλή διαβιβάστηκε σήμερα το μεσημέρι η δικογραφία κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Την σχετική ανακοίνωση έκανε στην Ολομέλεια  ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος.


Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή «αμελλητί», καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης σκόνταψε πάνω στο όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να συνιστεί η έρευνα, παρά μόνο να αναλάβει το Κοινοβούλιο την υπόθεση.

Πλέον τον λόγο θα έχουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, με αίτημα των οποίων μπορεί να έρθει στην Ολομέλεια πρόταση για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής. Να σημειωθεί ότι για να εγκριθεί μια τέτοια πρόταση απαιτείται απλή πλειοψηφία (151 βουλευτών) από την Ολομέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος ερευνάται για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προσπάθησε να «ξεφύγει» όταν με επιστολή του προς την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, δήλωσε ότι αποποιείται τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και προτίθεται να καταθέσει «ως απλός πολίτης» στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος υποστήριζε εκ νέου ότι η συγκεκριμένη αγοραπωλησία δεν έγινε ποτέ, τονίζοντας ότι ο ίδιος, ούτως ή άλλως, είχε ζητήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης διά της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς τους εισαγγελείς.
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται τώρα προς την κυβέρνηση και την στάση την οποία θα κρατήσει σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Δηλαδή σε περίπτωση που η ΝΔ καταθέσει κάποιο αίτημα, εάν θα συνεχίσει το Μέγαρο Μαξίμου να προστατεύει τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ή θα συνεναίσει στην αναζήτηση ευθυνών μέσω της Βουλής. Αυτό, βέβαια, συνεπάγεται στην κλήση του εθνικού μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, το οποίο η Δικαιοσύνη δεν κατάφερε να βρει…

http://www.liberal.gr/arthro/189838/politiki/2018/diabibastike-i-dikografia-gia-ti-sumfonia-polisis-stratiotikou-ulikou-sti-saoudiki-arabia.html