11 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΠΑΡΙΕΣ! Η Δεξιά συνιστώσα του Αλέξη

[Οπορτουνιστές είναι που ενδιαφέρονται να κυβερνάνε, χωρίς καμία ιδεολογία και απ' ότι αποδείχθηκε χθες με την παρέμβαση Ρουσόπουλου ο οποίος είναι ο απόλυτος εκφραστής του Καραμανλή, όλα αυτά τα σούργελα δεν έχουν καμία σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό και δρουν σαν παρεάκι. Συνεπώς τα περι "δεξιά συνιστώσας του Τσίπρα" είναι ανύπαρκτα και καλυτερα τους εκφράζει το "γραφική συνιστώσα καρεκλοκένταυρων"... Και αν αυτοί έχουν εμμονή, εμμονή έχουν και κάποιοι άλλοι με τον Γεωργίου που θέλουν να τον βγάλουν λάδι... όχι ότι αυτός φταίει για τα μνημόνια αλλά όχι και ότι δεν φούσκωσε ο ΓΑΠ με εργαλείο τον Γεωργίου το έλλειμμα... μην τρελαθούμε κιόλας! Εξάλλου το έχουν παραδεχθεί εμμέσως ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου ότι από την πρώτη μέρα που έγιναν κυβέρνηση σκοπός τους ήταν να φέρουν το ΔΝΤ μη φανταζόμενοι το τσουνάμι που θα ερχόταν λόγω αυτής της επιλογής. Γιαυτό ο ΓΑΠ παρότι ήξερε ότι δεν υπήρχε ούτε σάλιο μοίρασε επίδομα τα Χριστούγεννα του 2009, μετάφερε στο 2010 τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας, έγραψε στο προυπολογισμό του 2009 δις χρέη που είχαν δημιουργήσει τα νοσοκομεία τα προηγούμενα χρόνια ενώ μπορούσε να τα μοιράσει σε 2-3 χρόνια... θες κι άλλα κ. Μαυρίδη για το ότι φούσκωσαν εσκεμμένα το έλλειμα το οποίο ΟΚ δεν .ηταν 6% αλλά ούτε και 15% που το έκαναν, προκειμένου να φαντάζει ακόμα πιο μονόδρομος το ΔΝΤ;]

Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν είναι το μόνο παλαιό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα. Κι αυτός είναι και υπουργός! Υπάρχουν κι άλλοι, οι οποίοι ξοδεύουν όλο τους τον χρόνο για να ασκήσουν κριτική «εκ των έσω». Γι αυτούς ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο επόμενος εθνάρχης!

Η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου θα ήταν κάτω από άλλες συνθήκες μία διαγραφή ενός μεσαίου στελέχους του κόμματος, το οποίο και αντλεί την πολιτική του οντότητα από το γεγονός ότι έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή. Η ιδιότητά του αυτή έκανε πάντοτε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις αναρτήσεις του στο facebook, καθώς όλοι υπέθεταν ότι αυτές γινόντουσαν καθ υπαγόρευση του πρώην πρωθυπουργού. Ή έστω ότι απηχούσαν τις απόψεις του. Καλώς ή κακώς η εικόνα αυτή είχε δημιουργηθεί. Και καλώς ή κακώς, επίσης, υπήρχαν και άλλα στελέχη του ιδίου στρατοπέδου που ακολουθούσαν στην ίδια ρητορική.

Πρόκειται για έναν αυτονομημένο πυρήνα του πρώην Καραμανλικού στρατοπέδου; Διότι πιστεύουμε ότι αν αυτές ήταν οι θέσεις του ιδίου του κ. Καραμανλή, θα είχε φροντίσει με έναν πιο ευθύ τρόπο να τις κάνει γνωστές. Αλλά τόσο ο κ. Ρουσόπουλος όσο και άλλοι έχουν φροντίσει να πάρουν αποστάσεις κατά καιρούς από τις φεϊσμπουκικές ανησυχίες του κ. Αντώναρου και των φίλων του.

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ορισμένες εμμονές αυτής της «ομάδας». Η πρώτη είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ιδιοκτησία τους και ότι όλοι οι άλλοι, πλην των ιδίων, είναι μουσαφίρηδες.

Η δεύτερη ότι τρέφουν μίσος για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Αν κάνουν τον κόπο να μετρήσουν τις ψήφους που έχει πάρει ο κ. Γεωργιάδης και εκείνες που έχουν συγκεντρώσει οι ίδιοι, όταν εκτέθηκαν στην λαϊκή ψήφο, ίσως και να βγάλουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Η τρίτη αφορά τον κ. Γεωργίου. Κατ΄αυτούς δεν θα μπαίναμε στα μνημόνια αν δεν υπήρχε ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Πιστεύουν ακόμη και σήμερα ότι όλα αυτά συνέβησαν για να δυσφημιστεί η δική τους περίοδος της διακυβέρνησης.

Αυτές είναι οι εμμονές. Υπάρχει και κάτι που είναι πιο σημαντικό: Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν βρει έναν λόγο για να ασκήσουν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. Ούτε έναν λόγο! Όσο κι αν ψάξουμε στα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δύσκολα θα βρούμε ένα ανάλογο παράδειγμα. Όλο και κάτι έχουν πει. Οι του ΣΥΡΙΖΑ! Οι της Δεξιάς συνιστώσας, όχι!

Θανάσης Μαυρίδης
http://www.liberal.gr/arthro/190052/apopsi/arthra/i-dexia-sunistosa-tou-alexi.html