12 Φεβρουαρίου 2018

Κερδισμένοι ΝΔ και Καραμανλής από τη διαγραφή Αντώναρου


Γιατί ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αποτελούσε βαρίδι για τον πρώην πρωθυπουργό

Η χθεσινή διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου κάθε άλλο παρά διασπασμένη βγάζει τη Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως το κόμμα εμφανίζεται πιο συσπειρωμένο και πιο ενωμένο από ποτέ. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες που θέλουν τον Κώστα Καραμανλή να έδωσε την πλήρη συγκατάθεσή του στη διαγραφή Αντώναρου, αποδεικνύουν κάτι ακόμα. Ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήθελε να τον ταυτίζουν με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο.


Ο Ευάγγελος Άντώναρος όλα τα προηγούμενα χρόνια μόνο ως βαρίδι λειτουργούσε για τον πρώην πρωθυπουργό. Οι παρεμβάσεις του πολλές φορές έβγαζαν εμπάθεια και εμμονές οι οποίες σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες τα «γαλάζια» παρασκήνια, προέρχονταν από προσωπικές εκτιμήσεις του Ευ. Αντώναρου λόγω της αδυναμίας του να εκλεγεί βουλευτής στη μοναδική φορά που διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών και απέτυχε παταγωδώς.

«Αναλύσεις από την πλατεία Κολωνακίου, μόνο κακό κάνουν στον πρόεδρο» έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος κάθε άλλο παρά συμπαθεί τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα είχε φέρει ουκ ολίγες φορές τον Κώστα Καραμανλή σε δύσκολη θέση. Οι παρεμβάσεις του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, συχνά κινούνταν εκτός της κομματικής γραμμής, την ώρα που εκείνος άφηνε να εννοηθεί ότι εκφράζει τη γραμμή της Παναγή Κυριακού, χωρίς εκείνη όμως να το γνωρίζει.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/kerdismeni-nd-ke-karamanlis-apo-ti-diagrafi-antonarou