02 Φεβρουαρίου 2018

ΦΩΤΟ-Η αφίσα που κάνει τον γύρο των σκοπιανών ΜΜΕ -Τι λένε για το συλλαλητήριο


«Μετά το μαζικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή, οι Έλληνες ξαναβγαίνουν στους δρόμους στις 4 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά στην Αθήνα. Η ελληνική πρωτεύουσα είναι το σημείο στο οποίο θα διοργανωθεί ένα ακόμη συλλαλητήριο εναντίον του ονόματος “Μακεδονία”».

Αυτό αναφέρουν αρκετά σκοπιανά ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι Έλληνες είναι το «η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

Εντύπωση προκαλεί η αφίσα την οποία έχουν δημοσιεύσει σκοπιανές ιστοσελίδες, στην οποία απεικονίζεται η ΠΓΔΜ σαν ένα άγριο σκυλί στα πόδια του οποίου βρίσκονται δυο τρομαγμένα κορίτσια, ενώ τέσσερις άντρες κρατούν ένα τεράστιο μαχαίρι με τη σημαία της Ελλάδας και προσπαθούν να σκοτώσουν τον σκύλο-ΠΓΔΜ. Το μήνυμα στην αφίσα γράφει: «Οι κομιτατζήδες προ των πυλών – Η Μακεδονία σε χρειάζεται», ενώ επίσης αναγράφονται τα στοιχεία για το συλλαλητήριο της Αθήνας (τόπος, χρόνος).


Σύμφωνα με τις σκοπιανές ιστοσελίδες σε ένα από αυτά τα φυλλάδια που διανέμονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι «κομιτατζήδες από τη Μακεδονία» απεικονίζονται ως μια μεγάλη απειλή, μια αρρώστια αιμοδιψής και ο ελληνικός λαός σφάζει το θηρίο με ένα μαχαίρι .

Σε άλλη ιστοσελίδα, σχολιάζεται η εν λόγω αφίσα ως εξής: Αυτή είναι η αφίσα με την οποία οι Έλληνες καλούν τον κόσμο στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το όνομα Μακεδονία: «Η Ελληνική δημοκρατία ενάντια στα τερατώδη και αιμοδιψή ζώα».

«Σύμφωνα με τις αφίσες, εκτός από το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά προσβλητικές για μια γειτονική χώρα, δίνουν την εντύπωση ότι οι Έλληνες φοβούνται τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες!», σχολιάζει η ιστοσελίδα news24.mk.

«Το κύριο ερώτημα που πρέπει να θέσουμε είναι αν οι Έλληνες αισθάνονται τόσο ανασφαλείς ενώ είναι μέλη του ΝΑΤΟ, ποιο είναι το όφελος από αυτή τη Συμμαχία;»

Αναφορά σε σκοπιανά ΜΜΕ γίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου : «Όχι» "για τον όρο Μακεδονία εκ μέρους των γειτόνων, όχι στα αλυτρωτικά άρθρα του Συντάγματος των Σκοπίων. Η Θεσσαλονίκη μίλησε και τώρα είναι σειρά της Αθήνας να φωνάξει: η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", προωθούν οι διοργανωτές μέσω του βίντεο.

Σε άλλες σκοπιανές ιστοσελίδες αναφέρονται λεπτομέρειες σχετικά με το συλλαλητήριο της Κυριακής, αναφέροντας πως σε αντίθεση με εκείνο στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπρόσωποι των διοργανωτών απευθύνονταν στους συγκεντρωμένους πολίτες, αυτή τη φορά στην Αθήνα, δεν θα υπάρξουν ομιλητές, εκτός από τους διοργανωτές ή κάποιον ο οποίος θα θελήσει εκείνη τη στιγμή να απευθυνθεί στο κοινό. Οι διοργανωτές, σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, δηλώνουν ότι θέλουν να λάβουν ευλογία από τον Αρχιεπίσκοπο. Μέχρι στιγμής, αναφέρουν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, η διαδήλωση υποστηρίχθηκε δημόσια από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα Νέα Δημοκρατία, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων, τον Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και την Ένωση Δήμων στην Ελλάδα.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/afisa-pou-kani-ton-giro-ton-skopianon-mme-ti-lene-gia-to-sillalitirio