14 Φεβρουαρίου 2018

Στην Άγκυρα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα μαζί με τον αμερικανό ΥΠΕΞ

Ο κ. Πάιατ δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών - Κρίσιμες συνομιλίες του Ρεξ Τίλερσον με τον Τσαβούσογλου – Η επίσκεψη γίνεται λίγο μετά το επεισόδιο στα Ίμια, όταν η Τουρκία επιχείρησε να βυθίσει σκάφος του Λιμενικού


Στην Άγκυρα θα βρίσκεται την Παρασκευή ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, που θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην επίσκεψη Τίλερσον, που γίνεται λίγες ημέρες μετά την ένταση που επικράτησε στα Ίμια, θα βρίσκεται και ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο κ. Πάιατ θα ταξιδέψει στην Άγκυρα το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου για διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Γουές Μίτσελ και περιφερειακούς ομολόγους του «για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας φιλόδοξης ενεργειακής ατζέντας, όπου ο συντονισμός με πρέσβεις από το Μπακού έως το Βελιγράδι είναι απαραίτητος για τη στρατηγική μας». 

«Σε αντίθεση με δημοσιεύματα, δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu» επισημαίνεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ για το πρόγραμμα των συναντήσεων του Τζεφ Πάιατ στην Άγκυρα.