Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΕΛΙΓΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟ! Τσίπρας στον πλοίαρχο του "Γαύδος": Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟΤο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου ξεναγήθηκε στο θάλαμο επιχειρήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε κατ’ ιδίαν με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) «Γαύδος», που υπέστη ζημιές μετά τον εμβολισμό του από το τουρκικό σκάφος στα Ίμια.
«Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα», είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κυβερνήτη του πλοίου.Αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας έχει σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.H επίσκεψη του πρωθυπουργού πραγματοποιείται μετά τα πρόσφατα γεγονότα, στην περιοχή των Ιμίων, κατά τα οποία τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ στον οποίο υπογράμμισε πως τέτοια γεγονότα υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιον. Τόνισε επίσης την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Δείτε τα βίντεο από την ΕΡΤ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου