05 Φεβρουαρίου 2018

Ποινική δίωξη για την επίθεση στον δόκιμο της σχολής Ευελπίδων

Ποινική δίωξη για κακουργήματα ασκήθηκε σε βάρος δυο νεαρών που κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν το βράδυ της Κυριακή σε τριτοετή δόκιμο αξιωματικό της σχολής Ευελπίδων.


Οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα καθώς εντοπίστηκαν μετά την επίθεση στον τριτοετή δόκιμο αξιωματικό σε στάση λεωφορείου στην Κατεχάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εύελπις, αρμενικής καταγωγής, βρέθηκε εν μέσω συμπλοκής ακροδεξιών με αντιεξουσιαστές με τρεις αγνώστους να τον πλησιάζουν και να τον χτυπούν με γροθιές και σφυρί στο κεφάλι και στα γόνατα. Ο νεαρός δεν φορούσε στολή αλλά φαίνεται πως τον πρόδωσε η τσάντα που κρατούσε με τα διακριτικά της σχολής Ευελπίδων, την οποία και του αφαιρεσαν. Σε βάρος των δυο που συνελήφθησαν ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη , οπλοφορία και οπλοχρησία και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία (υπάρχουν μόνο θλαστικά τραύματα), ωστόσο για προληπτικούς λόγους πρέπει να συμπληρωθεί ένα 24ωρο πριν πάρει εξιτήριο από το 401 νοσοκομείο.