08 Φεβρουαρίου 2018

Λυκουρέντζος για Novartis: Προσπαθούν να με εμπλέξουν μη πολιτικά πρόσωπα- ΒΙΝΤΕΟ

Απάντηση στις καταγγελίες για μίζες έδωσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis. «Όλοι γνωρίζουν ότι δεν είχα καμία αρμοδιότητα επί του φαρμάκου, την είχε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ο οποίος έχει παραδεχτεί πως δεν είχα καμία αρμοδιότητα για το φάρμακο», εξήγησε ο κ. Λυκουρέντζος και προσέθεσε:
«ήταν τόσο σκληρός ανταγωνισμός των φαρμακευτικών εταιρειών για να πληρωθούν από τα 3,5 δισεκατομμύρια ληξιπρόθεσμων οφειλών που κατά τη γνώμη μου, ήταν αδιανόητο να παρέμβει οποιοσδήποτε Υπουργός στη διαδικασία πληρωμών».

Ο κ. Λυκουρέντζος αποκάλυψε πως είχε έρθει σε βίαιη σύγκρουση με τον πρόεδρο του ΣΦΕΕ κ. Φρουζή για το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ κατήγγειλε πως στην υπόθεση της Novartis προσπαθούν να τον εμπλέξουν μη πολιτικά πρόσωπα. «Μεταξύ των αναφερόμενων προσώπων είναι δύο πρωθυπουργοί και ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όσο ήμουν υπουργός, ουδέποτε μου τηλεφώνησαν. Και αυτό δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη. Και αυτό είναι που πρέπει να προσέξει και η Βουλή και η κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Λυκουρέντζος.

Δείτε τα βίντεο: