09 Φεβρουαρίου 2018

Άτακτη υποχώρηση στη Novartis βλέπει η ΝΔ

Ποινικοποίηση και «πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής καταγγέλλει η Πειραιώς.
Στα ύψη ανεβάζουν την πολιτική αντιπαράθεση οι χειρισμοί της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis και η νέα άδεια στον αρχιτρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές.


Η Πειραιώς βλέπει άτακτη υποχώρηση του Μαξίμου. Εκεί που απειλούσε με προανακριτική επιτροπή για τα 10 πολιτικά πρόσωπα τα οποία οι προστατευόμενοι μάρτυρες εμπλέκουν στις μίζες της Novartis και μιλούσε για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» τώρα ψάχνει τρόπο να επιστραφεί ο φάκελλος στη δικαιοσύνη, όπως επισημαίνουν στην Πειραιώς.

«Όταν δεν έχουμε διάκριση εξουσιών, δεν έχουμε κράτος δικαίου» δήλωσε ανώτατη πηγή της ΝΔ με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis. «Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη, τώρα όμως έχουμε και πολωνοποίηση» τόνισε. «Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Όταν δεν έχουμε διάκριση εξουσιών, δεν έχουμε κράτος δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας παραβιάζει απροκάλυπτα την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αφού θα μπορεί να ορίζει τη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου και τα υποψήφια μέλη της. Γίνεται λόγος για πραξικόπημα και γίνονται μαζικές διαδηλώσεις.

«Δεν είναι ικανοί ούτε μία σκευωρία να στήσουν» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ και κατήγγειλε ότι «ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παπαγγελόπουλο ως συγγραφέα των καταθέσεων έστησαν την συγκεκριμένη ιστορία». Δήλωσε ότι τον κατηγορούν ότι πήρε ένα δώρο 2 εκατ. ευρώ για διευκόλυνση 65 εκατ. ευρώ στη Novartis όταν σύμφωνα με τα αρχεία του επί θητείας του ποτέ τέτοιου ύψους πληρωμή προς την εταιρεία. Η μεγαλύτερη πληρωμή σε έναν μήνα είναι 20 εκατ. ευρώ. Με την πρώτη φορά αριστερά και τον Πολάκη η Novartis έχει αυξήσει τα μερίδια αγοράς της».

Η Πειραιώς δεν αποκλείεται να κατονομάσει δικαστικούς που θεωρεί ότι έχουν έχουν διαύλους με το Μαξίμου. Αναφορικά με την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η εισαγγελέας έφερε έναν ισχυρισμό τόσο σοβαρό χωρίς να ψάξει τα στοιχεία».

«Δεν είμαι βέβαιος ποιος είναι ο ρόλος της κυρίας Τουλουπάκη» τόνισε. Η Πειραιώς θα δει εάν θα προχωρήσει σε αίτημα αλλαγής της. «Ο σκοπός της ζωής μου είναι να κλείσω στη φυλακή αυτούς τους σκευωρούς και από εμένα δεν θα γλιτώσουν» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κουφοντίνας
Η δεύτερη άδεια στον Κουφοντίνα άναψε νέες φωτιές. «Για εμένα προσωπικά είναι αδιανόητες αυτές οι άδειες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όχι μόνο γιατί δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια για τις εν ψυχρώ δολοφονίες του, αλλά και γιατί παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών».

Επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.
Χριστίνα Κοραή
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/atakti-ipochorisi-sti-novartis-vlepi-nd-den-mporoun-na-stisoun-oute-skevoria