07 Φεβρουαρίου 2018

Η «σκηνοθεσία» και οι γκάφες του Μαξίμου για την υπόθεση ΝOVARΤIS

Τους «έσυρε» η ανάγκη να αλλάξει η πολιτική ατζέντα.

Η ανάγκη του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το φιάσκο του Σκοπιανού και η μεγάλη ήττα της κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται απέναντι και σε δυσαρμονία με το αίτημα του ελληνικού λαού για το όνομα της γειτονικής χώρας, «έσυρε» για άλλη μια φορά την κυβέρνηση σε μια διαδικασία που, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, την εκθέτει αφού δεν φρόντισε να προστατέψει τη διαδικασία αυτή και να τηρήσει τις απαραίτητες αποστάσεις από μια δικαστική υπόθεση, κάνοντας ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη.


Η υπόθεση της Νovartis που άρον-άρον άνοιξε και ήρθε στη Βουλή και που για πολλούς φέρει στοιχεία κακής «σκηνοθεσίας» αλλά με πολλά κενά και γκάφες, έρχεται στην επικαιρότητα μία ημέρα μετά το ογκωδέστατο συλλαλητήριο στην Αθήνα, που εκτός από το Σύνταγμα, «βούλιαξε» και τη ρητορική της κυβέρνησης στο θέμα του Σκοπιανού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, προχώρησε μάλιστα τη διαδικασία της NOVARTIS, με τέτοιο τρόπο που να προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο, αρχικά χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους και λίγα λεπτά αργότερα γίνεται γνωστό ότι ο φάκελος πάει στη Βουλή.

Στο στόχαστρο του «σκανδάλου», όπως εσπευσμένα χαρακτηρίστηκε η υπόθεση από την κυβέρνηση και από τους αρμόδιους υπουργούς της, μπαίνουν σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

Την ημέρα που η δικογραφία φτάνει άρον-άρον στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας εντελώς συμπτωματικά επισκέπτεται μια φαρμακοβιομηχανία και κάνει σχετικές δηλώσεις και αναφορές. Δηλώσεις όμως, πρόωρες και για πολλούς «επικίνδυνες», έκανε και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τον κ. Παπαγγελόπουλο χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο της δικογραφίας να μιλάει για μέγα σκάνδαλο. 

Τέλος, οι προστατευόμενοι μάρτυρες μιλούν για μεταφορά χρημάτων με χαρτοφύλακες, βαλίτσες και φακελάκια, με αποτέλεσμα να αναζητείται ακόμη η «διαδρομή του χρήματος» η οποία, εάν δεν εντοπιστεί, τότε… τα στοιχεία που καταθέτουν οι μάρτυρες όχι μόνο δεν μπορούν να ελεγχθούν και να επιβεβαιωθούν αλλά παραμένουν στον αέρα ως απλές μαρτυρικές καταθέσεις που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. 

Πολλές οι συμπτώσεις… 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/skinothesia-ke-gkafes-tou-maximou-gia-tin-ipothesi-novartis