15 Φεβρουαρίου 2018

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη σήμερα στην ΚΟ: Tα Ίμια είναι Ελληνικά

Στο επίκεντρο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στις 12 μμ θα κυριαρχήσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.


Η θέση του προέδρου της ΝΔ είναι ότι η Τουρκία είναι ένας απρόβλεπτο γείτονας, αβέβαιος σύμμαχος και παράγοντας που εμποδίζει την υλοποίηση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης «Η Ελλάδα είναι ο μόνος παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή» θα τονίσει και θα αφήσει σοβαρές αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στα εθνικά θέματα.

«Ο Κ. Τσίπρας δεν μπορεί να διαπραγματεύεται τίποτα» είναι η θέση του.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε ότι μετά την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους, μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο.

«Ταυτόχρονα συνεχίζει να εμποδίζει την έναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ. παραβιάζοντας κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο» τόνισε.

Με αυτά τα δεδομένα, η ΝΔ θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του  δεν επισήμανε τα αυτονόητα:

– Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες,

– ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και

-ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα  κυριαρχικά της δικαιώματα».    

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν προτίθεται να έχει την οπιαδήποτε συνάντηση με τον κ.Καμμένο όπως έγινε γνωστό από την Πειραιώς. Αλλωστε ο υπουργός Αμυνας μπορεί να επικοινωνεί με τον κ. Κικίλια όποτε ο κρίνει αναγκαίο όπως τόνισαν κομματικές πηγές.

Η ΝΔ ζήτησε την σύγκληση κεκλεισμένων των θυρών της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και να κληθούν για ενημέρωση των κομμάτων οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Ν. Κοτζιάς και Π. Καμμένος καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναυάρχος Ε. Αποστολάκης.