08 Φεβρουαρίου 2018

Ήταν στημένη η απαγωγή του μοντέλου Κλόι Έιλινγκ; To βίντεο που την μαρτυρά

Αίσθηση προκάλεσε βίντεο κλειστού κυκλώματος που δείχνει το μοντέλο Κλόε Άιλινγκ να κρατά το χέρι του απαγωγέα της σε δρόμο του Τορίνου ένα 24ωρο πριν αφεθεί ελεύθερη.



Το βίντεο προβλήθηκε στη δίκη του Πολωνού Λούκας Χέρμπα, βασικού κατηγορούμενου στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής τον περασμένο Ιούλιο του 20χρονου μοντέλου από τη Βρετανία, που ξεκίνησε χθες.

Η νεαρή Βρετανίδα υποστηρίζει ότι ο Χέρμπα τη νάρκωσε και την έριξε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, όταν εκείνη πήγε στο Μιλάνο με την ιδιότητά της ως μοντέλο για μια φωτογράφιση, που αποδείχθηκε δόλωμα.

Πέντε μέρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερη, αφού προηγουμένως είχε πάει να ψωνίσει ρούχα μαζί με τον κατηγορούμενο, δίνοντας τροφή σε εικασίες ότι η απαγωγή ήταν στημένη για να γίνει διάσημη η 20χρονη.



Στο δικαστήριο υποστηρίχθηκε ότι ο Χέρμπα απήγαγε την κοπέλα και την κρατούσε αιχμάλωτη επί πέντε ημέρες και δέχθηκε να την αφήσει, υπό τον όρο ότι θα του έδινε 50.000 bitcoins και δεν θα αποκάλυπτε ότι την απήγαγε η εγκληματική συμμορία «Μαύρος Θάνατος», που κατηγορείται ότι πουλάει σκλάβες του σεξ στη Μέση Ανατολή, ειδάλλως θα σκότωνε την ίδια και την οικογένειά της.



Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση απαγωγής της Άιλινγκ, Λούκας Χέρμπα

Αλλά η αποκάλυψη ότι η Άιλινγκ πήγε να ψωνίσει παπούτσια με τον Χέρμπα, ενώ είχε πει στην αστυνομία ότι δεν είχε φύγει ούτε στιγμή από τη «φυλακή» της σε ορεινή τοποθεσία εγείρει ερωτηματικά για την εκδοχή της. Ο δικηγόρος της, Φραντσέσκο Πέπε, σχολιάζοντας το βίντεο υποστήριξε ότι η πελάτισσά του ήταν εμφανώς ταραγμένη. «Φαίνεται ότι δεν είναι χαρούμενη που του κρατά το χέρι. Μάλλον προσπαθούσε να τον ηρεμίσει», είπε.



Έλεγχος στον υπολογιστή του κατηγορούμενου, που είχε 11 διαφορετικές διευθύνσεις email, έδειξε ότι η 20χρονη είχε αποδεχθεί τον Μάρτιο του 2015 αίτημά του να γίνουν φίλοι και τον επόμενο μήνα εκείνος της έστειλε δύο μηνύματα. Παράλληλα αποδείχθηκε ότι ο Χέρμπα είχε επανειλημμένως κάνει έρευνα στο διαδίκτυο για την ίδια, τη εμπόριο λευκής σαρκός, τη συμμορία «Μαύρος Θάνατος» και την ουσία κεταμίνη, με την οποία τη νάρκωσε.

Η αστυνομία είπε ότι Χέρμπα έψαχνε επίσης στο Ίντερνετ πληροφορίες για το πως μπορούσε να κατασκευάσει το φονικό δηλητήριο ρικίνη.

Αργότερα τηλεφώνησε στη μητέρα του από τη φυλακή για να της πει πώς να σβήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη που είχε αφήσει.



Η αστυνομία λέει ότι από τον έλεγχο του υπολογιστή του προκύπτει ότι μπορεί να υπήρξαν κι άλλα θύματα πέραν της 20ρονης, αφού εντοπίστηκε φάκελος που περιείχε στοιχεία για δημοπρασίες κι άλλων κοριτσιών από τον «Μαύρο Θάνατο» - αν και δεν είναι σίγουρο ότι έγιναν όντως αυτές οι δημοπρασίες ή ότι οι φωτογραφίες των κοριτσιών ήταν γνήσιες.

Η εισαγγελία πάντως επιμένει ότι η απαγωγή δεν ήταν στημένη κι ότι η Άιλινγκ ήταν ένα αθώο θύμα που υπέστη σωματική και ψυχολογική βία.

Η δίκη αναβλήθηκε για αργότερα εντός του μήνα.