27 Μαρτίου 2018

Με Ψαραντώνη και άλλα σούργελα το τρελοκομείο Βαρουφάκη ΜέΡΑ25-ΦΩΤΟ

Ιδρυτική διάσκεψη του νέου φορέα

Μεταξύ όσων έδωσαν το «παρών» στην ιδρυτική διάσκεψη του νέου φορέα υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν και ο γνωστός μουσικός Ψαραντώνης.

Ο μουσικός, τον οποίο ο Βαρουφάκης, υποδέχθηκε θερμά, ερμήνευσε μερικά κομμάτια του και πάνω στην σκηνή.

Ο κ, Βαρουφάκης τόνισε στην ομιλία του, ότι «δεν είμαστε πλέον μόνοι, αυτό είναι το μήνυμα, εμείς δεν "μένουμε Ευρώπη", είμαστε Ευρώπη. Είμαστε απαραίτητη εξέλιξη, είμαστε φάρος ελπίδας, όπως είπε ο Τσόμσκι" υπογράμμισε ο συνιδρυτής του DiEM25 .


Με Τσόμσκι και Βασιλικό

Μήνυμα πως τα πράγματα στην Ευρώπη μπορούν να αλλάξουν, έστειλε από την Αριζόνα ο Νόαμ Τσόμσκι. Ο αμερικανός καθηγητής γλωσσολογίας και φιλοσοφίας, χαρακτήρισε ελπιδοφόρο μήνυμα για το αύριο την ίδρυση του DiEM25 και της ΜέΡΑΣ25. Ο κ.Τσόμσκι αναφέρθηκε ειδικά στην Ελλάδα και καταλόγισε ευθύνες στις πολιτικοοικονομικές ελίτ, για τη μεγάλη ζημία που υπέστη.

Στον χαιρετισμό του, ο Βασίλης Βασιλικός επέλεξε να ξεκινήσει με ποίηση, για να τονίσει πως η Ευρώπη έχει απομακρυνθεί από τον υλικό και άυλο πολιτισμό της μέσω δυο αρνητικών σταθμών για την Γηραιά Ήπειρο: » Η Ευρώπη έφαγε ένα πρώτο χαστούκι, αυτό της Συνθήκης του Μάαστριχτ, και ένα δεύτερο αυτό του ευρώ. Έτσι έχασε το Π και το Η, και έμεινε κουτσή, δηλαδή έμεινε ευρώ(πη)» είπε ο κ. Βασιλικός. Συμπλήρωσε δε, πως δεν μπορείς να προχωρήσεις σε κοινό νόμισμα όταν δεν έχεις κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα – ενώ καταλήγοντας δήλωσε: «Το πρόβλημα είναι κατά σύμπτωση ελληνικό. Πρόκειται για πρόβλημα ευρωπαϊκό».

Και ο Κλέων Γρηγοριάδης στο ΜέΡΑ25
Με το χαρακτηριστικό του χιούμορ τοποθετήθηκε ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης, σχολιάζοντας την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο κ. Γρηγοριάδης σημείωσε πως «τα τελευταία χρόνια οι εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν είχαν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους, καθώς όλα υπαγορεύονταν από τις Βρυξέλλες».