04 Μαρτίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Παγκόσμιο κλειστού: 5ος στον κόσμο ο ΠΑΛΙΚΑΡΟΣ Καραλής, 7ος ο Φιλιππίδης στο επί κοντώ

Χωρίς μετάλλιο για την Ελλάδα, αλλά με εξαιρετική παρουσία, κυρίως από τον 18χρονο Εμμανουήλ Καραλή ολοκληρώθηκε ο τελικός του επί κοντώ - Ο μικρός πήρε την 5η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ (5.80), ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης έμεινε έβδομος με επίδοση 5.70


Είναι πραγματική ευλογία για την μικρή Ελλάδα να έχει τον 5ο και τον 7ο καλύτερο αθλητή στον κόσμο σε ένα άθλημα όπως το επί κοντώ.

Κι όσο κι αν όλοι θα θέλαμε να δούμε ένα μετάλλιο από τον Κώστα Φιλιππίδη ή τον Μανώλη Καραλή, η προσπάθεια έγινε κι από τους δύο, στον αγώνα που ήταν το αντικείμενο συζήτησης όλης της διοργάνωσης και δικαίωσε τις προσδοκίες.

Μπορεί να μην έφτασε στα επίπεδα του Κλερμόν, αλλά ήταν μια μεγάλη μάχη με τα μετάλλια να κρίνονται πάνω από τα 5.85.

Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε με άκυρο στα 5.45 (!), αλλά γρήγορα βρήκε τον εαυτό του και πέρασε με τη 2η για να ακολουθήσουν εξαιρετικά άλματα στα 5.60, 5.70, με ανάλογη πορεία από τον Καραλή που πέρασε τα 5.70 από τη 2η.

Με τον πήχη στα 5.80 ο Φιλιππίδης δεν τα κατάφερε, κάτι που έκανε ο Καραλής πανηγυρίζοντας νέο ατομικό ρεκόρ και βρέθηκε προσωρινά 2ος.



Ο Φιλιππίδης και μια σειρά άλλων αθλητών άφησε τα 5.80, αλλά απέτυχε και στις δύο προσπάθειες του στα 5.85 κι έτσι ολοκλήρωσε τον τελικό στην 7η θέση.

Ο Καραλής είχε τουλάχιστον δύο καλά άλματα, αλλά πέφτοντας έριξε τον πήχη κι έτσι έμεινε κι αυτός στην 5η θέση με τη μάχη των μεταλλίων να γίνεται μεταξύ των Λίσεκ (Πολωνία), Κέντρικς (ΗΠΑ), Λαβιλενί (Γαλλία).

Όλοι έριξαν με την πρώτη τα 4.90, αλλά ο Λαβιλενί ήταν ο μόνος που τα πέρασε με τη 2η, με τον Λίσεκ να είναι τρίτος και τον Κέντρικς να μην καταφέρνει να περάσει τα 4.95 και να είναι δεύτερος.

Ο Λαβιλενί έχοντας σίγουρα το χρυσό έβαλε τον πήχη στα 6 μέτρα, αλλά τον έριξε και τις τρεις φορές και κάπου εκεί έπεσε οριστικά και η αυλαία του 17ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου.