06 Μαρτίου 2018

Έμποροι: «Για πόσο ακόμα οι μπαχαλάκηδες θα σπάνε τα μαγαζιά μας χωρίς καμιά ευθύνη;»

Του Σάκη Μουμτζή

«Και ποιος σας είπε να γίνετε έμποροι; Γιατί δεν γίνατε δημόσιοι υπάλληλοι; Έστω, πενηντάρηδες συνταξιούχοι;», θα τους ρωτούσε με την σειρά του ένας ακραιφνής Συριζαίος.

Από αυτούς που ασκούν την εξουσία.


Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, διατύπωσε γεμάτος αγωνία το ερώτημα του τίτλου αυτού του κειμένου.

Ο πρόεδρος φαίνεται πως είναι ένα καλοπροαίρετο άτομο και νομίζει πως έτσι είναι και οι ασκούντες την εξουσία. Για να τους στρέψει την προσοχή στο δράμα που βιώνουν οι επιχειρηματίες του κέντρου των Αθηνών, επικαλείται και τις υπέρογκες φορολογικές και άλλες επιβαρύνσεις που πληρώνει ο κλάδος.

Τζάμπα κόπο κάνει.

Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο πόνος των χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών. Ούτως ή άλλως «δεν είναι ψηφοφόροι μας», θα λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις, υπομειδιώντας.

«Αρκεί αυτοί να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ώστε εμείς με τα λεφτά τους, να μπορούμε να πληρώνουμε τα δικά μας παιδιά».

Αυτή είναι η κυνική αντιμετώπιση των εμπόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ουδέποτε η Αριστερά, σε όλες τις εκδοχές της, τους συμπάθησε.

«Παράσιτα», τους αποκαλούσε παλιότερα, «φοροφυγάδες» σήμερα.

Από την άλλη την πλευρά οι μπαχαλάκηδες είναι αίμα εκ της σαρκός της Αριστεράς. Είναι αδέρφια. Παραστρατημένα, αλλά δεν πειράζει.

Κάνουν την δουλειά που πρέπει να κάνουν. Καταστρέφουν.

Έτσι, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, όλο πίκρα διερωτάται, «στο όνομα ποιας επανάστασης στοχοποιούνται οι μικρομεσαίοι;»

Πρόεδρε, οι μικρομεσαίοι είναι οι εχθροί της Αριστεράς. Είναι η μεγάλη κοινωνική τάξη που αποτρέπει την κοινωνική πόλωση, γιατί απορροφά τις κοινωνικές εντάσεις. Και αυτό ενοχλεί τους μαρξιστές όλων των αποχρώσεων.
Η ταξική πάλη θέλει δύο τάξεις. Την αστική και το προλεταριάτο. Οι μικροαστοί χαλούν την θεωρία και φαλκιδεύουν την επαναστατική πράξη.

Γι' αυτό επιβάλλεται να εξοντωθούν. Απόλυτο όπλο, η φορολογία. Και η δράση των ερυθροτραμπούκων.

Σε μια περιοχή που είναι ανασφαλής ποιος πολίτης θα πάει να ψωνίσει; Συρρίκνωση τζίρου και υψηλή φορολογία, είναι ο συνδυασμός που σκοτώνει τον μικρομεσαίο.

Με τους μεγάλους ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα «βρει». Είναι λίγοι. Γι΄αυτό τους αποκαλούμε ολιγάρχες. Μαζί τους μπορεί να ντηλάρει, και αυτό κάνει.

Με τους χιλιάδες μικρομεσαίους όμως, τι να διαπραγματευθεί. Ο καθένας χωριστά είναι αδύναμος για να αντιδράσει και όλοι μαζί αποτελούν μια μεγάλη μάζα που μπορεί να συντηρήσει τον κομματικό στρατό των κυβερνώντων.

Συνεπώς, η κραυγή του προέδρου του Επιμελητηρίου πως «μειώνεται η εμπορική κίνηση σε όλην την περιοχή του κέντρου», αφήνει αδιάφορη την κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τους φόρους σας να πληρώνεται και τις εισφορές σας, και τα υπόλοιπα βρείτε τα με τον Λάμπρου», θα μπορούσαν να πουν οι αρμόδιοι υπουργοί στον αγανακτισμένο πρόεδρο των επαγγελματιών.

Έτσι όταν ο τελευταίος φωνάζει πως « οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», οι Συριζαίοι μάλλον θα πιάνουν την κοιλιά τους από τα γέλια.

«Μα πρόεδρε μου, ευθύνη έχουμε απέναντι στους δικούς μας πιστούς στρατιώτες. Η τάξη σας δεν ανήκει σε αυτούς. Η κυβέρνηση μας δεν είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Άλλωστε, ποτέ δεν το είπαμε αυτό. Είμαστε ειλικρινείς.»

Αυτά και άλλα, πολύ σκληρότερα, νοούνται και υπονοούνται από την παγερή αδιαφορία που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την καταστροφική δράση των μπαχαλάκηδων στο κέντρο της Αθήνας.

Ας το καταλάβουν αυτό οι μικρομεσαίοι και ας διαλέξουν στρατόπεδο.

http://www.liberal.gr/arthro/193442/apopsi/s-moumtzis/emporoi-isongia-poso-akoma-oi-mpachalakides-tha-spane-ta-magazia-mas-choris-kamia-euthunisin.html