28 Μαρτίου 2018

Οι υποσχέσεις Τσίπρα, ΤΟ ΓΚΟΜ@ΝΑΚΙ και οι κάλτσες του Μπουτάρη

Φωτογραφίες και παραλειπόμενα από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη διαδήλωση και επεισόδια έξω από Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας να μιλά για όλους και για όλα, κυρίως όμως για το Σκοπιανό, και να μοιράζει υποσχέσεις από το βήμα του ομιλητή και η πόλη της Μακεδονίας να βρίσκεται σε κατάσταση μερικού συναγερμού, προκειμένου να διαφυλαχθεί το ακέραιο της εκδήλωσης.

Όμως δεν συνέβησαν μόνο αυτά. Ο φακός της κάμερας «έπιασε» διάφορα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, καθώς και τις... ιδιαίτερες παρουσίες, όπως της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία έχει τον τρόπο να προσελκύει τα βλέμματα πάνω της, αλλά και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος με τη σειρά του προκάλεσε αρκετά... σχόλια για τις ενδυματολογικές του επιλογές.

Στην... πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος η πάντα στυλάτη και εντυπωσιακή στο φακό της κάμερας υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Με μία φούστα στο χρώμα του πάγου και ένα κομψό μαύρο σκακάκι, η Έφη Αχτσιόγλου τράβηξε τα φλας της δημοσιότητας πάνω της, όχι μόνο λόγω της εμφάνισής της, αλλά και γιατί προηγουμένως είχε συμφωνήσει και υπογράψει τη νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2018.



Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος είχε θερμή χειραψία με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο. Από το ύφος του Μητροπολίτη δεν αποκλείεται η αναφορά στο «καυτό», όπως αποδεικνύεται, θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία. Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου έχει πάρει θέση, η οποία σίγουρα, δεν θα έγινε δεκτή με... θέρμη από την Εκκλησία.



Στα αξιοσημείωτα και το... πανηγυρικό κλίμα κατά την άφιξη του πρωθυπουργού στην αίθουσα. Βέβαια, οι διαμαρτυρίες, τα επεισόδια και τα καπνογόνα εκτός του συνεδριακού κέντρου, δεν... έφτασαν εντός του κτηρίου, καθώς γι' αυτό φρόντισαν οι δυνάμεις καταστολής, οι οποίες είχαν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το κέντρο, σε αρκετά μακρινή απόσταση.



Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρετά έναν-έναν τους παριστάμενους. Στη φωτογραφία διακρίνεται να κάνει χειραψία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ δίπλα τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης χαμογελά με έντονο τρόπο...



Ανάμεσα στα... ντεσού της βραδιάς και οι... πουά κάλτσες! Τι κάνει ένα ζευγάρι πουά κάλτσες, ανάμεσα στις τυπικές μαύρες που είθισται να συνοδεύουν ένα επίσημο ένδυμα; Την απάντηση έχει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος λάνσαρε μία νέα... άποψη!