14 Μαρτίου 2018

ΚΑΙ; ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ; Φίλης: Η κυβέρνηση έχει διακόψει τρεις φορές το πρωτάθλημα

Την αμηχανία και την αμφισημία που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το παρελθόν αλλά και το μέλλον των σχέσεων της κυβέρνησης με τον Ιβάν Σαββίδη, εξέφρασε κατά τον αποκαλυπτικότερο τρόπο ο κ. Νίκος Φίλης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη («Θέμα 104,6»), το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να διασκεδάσει τις αυταπόδεικτες στενές σχέσεις αμοιβαίου συμφέροντος του επιχειρηματία με την κυβέρνηση, διερωτώμενος χαρακτηριστικά «τι χάρες του έχουμε κάνει;», και επιστρατεύοντας το... «επιχείρημα» ότι ο κ. Σαββίδης ήρθε στην Ελλάδα επί κυβερνήσεως Σαμαρά!

Από την άλλη, ο κ. Φίλης ήταν κάθετος ότι «είναι άδικο να τιμωρούνται όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες...» για κάτι που ευθύνεται ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, «ο οποίος και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά...», ακολουθώντας την γραμμή Σκουρλέτη και άλλων κυβερνητικών στελεχών τα οποία μετά τα... κουμπούρια στην Τούμπα, εμφανίζονται να επείγονται να «σβήσουν» τις στενές  σχέσεις Ιβάν-Τσίπρα-Καμμένου και να γκρεμίσουν (επικοινωνιακά τουλάχιστον...) τις γέφυρες που υφίστανται μεταξύ τους.

Ο κ. Φίλης, προσπάθησε (κατά την προσφιλή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ) να επιρρίψει τις ευθύνες για την σαπίλα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο στους... προηγούμενους! Και όταν ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της πρώτης κυβέρνησης  είχε δεσμευθεί για «κάθαρση, διαφάνεια, σκληρούς κανόνες» στον κόσμο του ποδοσφαίρου, και έκτοτε έχουν περάσει τρία χρόνια «πρώτης φορά...» αριστερής διακυβέρνησης  χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε,ο κ. Φίλης δήλωσε με... περηφάνια, «πώς δεν έχουμε κάνει τίποτε! Έχουμε... διακόψει το πρωτάθλημα τρεις φορές...!

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα εξής:

Ο κ.Φίλης μίλησε και στο Real FM και μίλησε για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς. «Είναι ένα κρίσιμο θέμα και η κυβέρνηση κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην οικογένειά τους. Είμαστε προβληματισμένοι από τη στάση της Τουρκίας, δειχνει ότι επιδιώκει να δημιουργήσει πολλά μέτωπα για να κλείσει το Κουρδικό και αυτό πρέπει να το έχουμε κατα νου. Πρέπει να γίνουν όλες οι κινήσεις. Ταυτίζομαι με την αγωνία των ανθρώπων.

Για την παρέμβαση του ΓΓ του ΝΑΤΟ: «μίλησε ως Πόντιος Πιλάτος. Δεν είναι πρωτη φορά που το ΝΑΤΟ διαδραματίζει αυτό το ρόλο σε τέτοια ζητήματα. Προσδοκώ ότι θα υπάρξει μια επίλυση και δεν θα μπούμε σε μια διαδικαασία της γερμανοτουρκικής διαμάχης με το δημοσιογράφο».

Για το ΔΝΤ: «Το ταμείο παραμένει, δεν φεύγει από το Πρόγραμμα. Άρα έχει ένα ρόλο ισχυρό στο να διαμορφώνει και τις προυποθέσεις εξοδου της χώρας από το Πρόγραμμα. Και αυτό έχει μόνο αρνητικά. Η παραμονή του Ταμείου στη διαπραγμάτευση είναι μόνο αρνητική. Γίνεται κάποια συζήτηση αλλά οι ευρωπαίοι πληρώνουν. Μέσα στη γενικότερη πορεία που βρισκόμαστε η κυβέρνηση μπορεί να διαμορφώσει οδικό χάρτη εξόδου με την κοινωνία κατά το δυνατόν όρθια. Εκλογές βλεπω τον Ιούνιο του 2019. Εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους μαζί με τις ευρωεκλογές».