21 Μαρτίου 2018

Σκοπιανό: Όταν ο Καμμένος ψήφιζε σύνθετη ονομασία στις προγραμματικές


Επιμένει σε κόκκινες γραμμές ο Καμμένος για το όνομα Μακεδονία, όμως τις είχε υπερβεί…
«Μαζί μέχρι το τέλος» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, όμως φρόντισε να υπενθυμίσει ότι οι κόκκινες γραμμές του κόμματός του παραμένουν. «Κόκκινες γραμμές» φυσικά εννοεί τις «πατριωτικές» θέσεις του κόμματός του έναντι στα εθνικά θέματα, όπως το Σκοπιανό.

Φαίνεται όμως ότι το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, παρότι παρουσιάζεται ως  «σημαία» από τους ΑΝΕΛ και ως μια κάθετη διαφωνία με την κυβέρνηση, κάποτε είχε περάσει… εύκολα μέσω των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού.

Την πρόταση που ψήφισαν οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος είναι παρακάτω και ακούστηκε από το στόμα του Αλέξη Τσίπρα κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του για τη νέα κυβέρνηση: «Σημαντική είναι επίσης, η εξεύρεση, στο πλαίσιο συνομιλιών υπό τον ΟΗΕ, αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη διαφορά για το όνομα της ΠΓΔΜ, στη βάση μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις».

Αν υπάρξουν εξελίξεις με το Σκοπιανό, κάποιοι από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν την ευχέρεια πια να στηρίξουν την κυβερνητική πρόταση για σύνθετη ονομασία, έχοντας ως άλλοθι τις προγραμματικές δηλώσεις.

Ξηλώνονται και οι «κόκκινες γραμμές» μπροστά στην ανάγκη της εξουσίας…

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/skopiano-otan-kammenos-psifize-sintheti-onomasia-stis-programmatikes