12 Απριλίου 2018

Εβαλαν σεισμογράφο στο γήπεδο και όντως οι τουρίστες που βλέπουν τα ματς της Μπαρτσελόνα προκαλούν σεισμούς στα γκολ του Μέσι!

[Πιστεύω όμως ότι στο Μάντσεστερ οι Ιάπωνες προκαλούν μεγαλύτερο σεισμό με τα κλικ που κάνουν οι φωτογραφικές μηχανές τους! Ρε άντε γαμ@θείτε με τις παπαριές σας... ελάτε στην Τούμπα να νιώσετε σεισμό...]

Είναι γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Φαίνεται όμως ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι τόσο καλός που τα γκολ του κάνουν τη γη να τρέμει στην κυριολεξία!

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι πανηγυρισμοί των θεατών όπως σκοράρει ο άσος της Μπάρτσα κάνουν ολόκληρη τη Βαρκελώνη να δονείται.

Μιλώντας σε συνέδριο γεωφυσικών επιστημών στη Βιέννη ο Χόρντι Ντιάζ του Ινστιτούτου Γεωλογικών Επιστημών Jaume Almera αποκάλυψε: «Τοποθετήσαμε έναν σεισμογράφο μέσα σε κτίριο στη Βαρκελώνη, που μας επέτρεψε να καταγράψουμε χαρακτηριστικές δονήσεις που προκαλούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, περιλαμβανομένων των συρμών του μετρό και της κίνησης στους δρόμους».

Ο σεισμογράφος αποκάλυψε ότι κάθε φορά που ο Λιονέλ Μέσι έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα, γινόταν σεισμός καθώς οι θεατές χοροπηδούσαν στις εξέδρες του «Καμπ Νου».

Αυτό συνέβη, π.χ. και στη διάρκεια ενός αγώνα κατά της Τσέλσι τον περασμένο μήνα όταν ο Μέσι πέτυχε τα δύο από τα τρία γκόλ στη νίκη της «Μπάρτσα» με 3-0.

Η βελόνα του σεισμογράφου τινάχθηκε ψηλά μετά το πρώτο του γκολ και λίγο χαμηλότερα μετά το δεύτερο γκολ.