23 Απριλίου 2018

Στην Τανάγρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, τη στιγμή που τα εθνικά ζητήματα, με πρώτα τα ελληνοτουρκικά και την παρατεταμένη κράτηση των δύο στρατιωτικών, βρίσκονται με ένταση στο προσκήνιο, προχωράει αυτήν την ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη στη 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, στην οποία υπηρέτησε ο Γιώργος Μπαλταδώρος. Στη διάρκεια της εκεί παρουσίας του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται πως θα ενημερωθεί αναλυτικά από τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και θα συνομιλήσει με συναδέλφους του ηρωικού σμηναγού, όσο η οδός Πειραιώς εξακολουθεί να στρέφει εμφατικά το βλέμμα της στα της εθνικής ατζέντας, κρούοντας… καμπανάκια προς την πλευρά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

"Είναι αυτονόητο ότι καταγγέλλουμε την Τουρκία για την επιθετικότητά της και τις κατάφωρα αντίθετες στο διεθνές δίκαιο ενέργειές της.  Είναι, όμως, προφανές ότι και η κυβέρνηση διαχειρίζεται με αμηχανία τις τουρκικές προκλήσεις, τη στιγμή που θα έπρεπε η Ελλάδα να στέλνει ένα στιβαρό και σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τα κρίσιμα εθνικά θέματα. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κυβερνητικός συντονισμός, ώστε τουλάχιστον τα διάφορα κέντρα να περιγράφουν με τον ίδιο τρόπο τα πραγματικά περιστατικά. Η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι πέρα από τη συγκυρία, η Άγκυρα έχει αναβαθμίσει τη διεκδικητική στρατηγική της σε βάρος της Ελλάδας. Από τους ισχυρισμούς για δήθεν "γκρίζες ζώνες” έχει πλέον περάσει στον ισχυρισμό ότι "τα Ίμια είναι τουρκικά”", αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. Για ανακολουθία δηλώσεων των υπουργών, άστοχες επιλογές και εσφαλμένες εκτιμήσεις εγκάλεσε, από την πλευρά του, το κυβερνητικό οικοσύστημα Κουμουνδούρου-κόμματος Καμμένου, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας.

"Μία σοβαρή, υπεύθυνη και αποφασισμένη ηγεσία πρέπει να προλαμβάνει τις κρίσεις, στη συνέχεια να τις αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και τέλος να απαντά εκεί που χρειάζεται. Η Ελλάδα έχει διπλωματικές, συμμαχικές, διμερείς δυνατότητες τις οποίες οφείλει να αξιοποιήσει, όπως επίσης και υψηλού επιπέδου έμψυχο υλικό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η ελληνική κοινωνία διέπεται από πατριωτισμό και ιδανικά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τα παραπάνω πλεονεκτήματα της χώρας, αλλά αντιθέτως, παρατηρούμε ανακολουθία δηλώσεων των αρμόδιων υπουργών, άστοχες επιλογές και εσφαλμένες εκτιμήσεις. Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και πίστη την εθνική θέση", σημείωσε ο κ. Κικίλιας.




http://www.capital.gr/politiki/3287447/kinisi-upsilou-sumbolismou-apo-ton-k-mitsotaki