17 Απριλίου 2018

Επιμένει ο Τούρκος αντιπρόεδρος: Πήγαν και ύψωσαν την σημαία και εμείς την κατεβάσαμε

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο, λέει ο Μπεκίρ Μποζντάγ

Επιμένει η Τουρκία ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από τη νησίδα Ανθρωποφάγος.

Μόλις ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης, που ενέκρινε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα, ο αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, δήλωσε: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο», για να προσθέσει: «Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε».

Επιμένει η Τουρκία ότι κομάντο της κατέβασαν την ελληνική σημαία στο Μικρό Ανθρωποφαγο, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Η Τουρκία δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο. Εκείνοι ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μποζντάγ μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές χώρες. Εμείς ευχόμαστε να συνεχιστούν οι σχέσεις καλής γειτονίας. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο», σημείωσε.

«Το Αιγαίο θα πρέπει να είναι μία θάλασσα καλής γειτονίας. Υπάρχουν καταστάσεις που θεωρούμε δυσάρεστες και ανεπιθύμητες. Για αυτό η Ελλάδα δεν θα πρέπει να επαναλάβει προκλητικές ενέργειες. Η Τουρκία είναι ώριμη να δίνει απαντήσεις σε παιδαριώδεις συμπεριφορές», συμπλήρωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Μάλιστα, επέκρινε «κάποιους υπουργούς» στην Ελλάδα, οι οποίοι κάνουν προκλητικές δηλώσεις, «με το βλέμμα στην εσωτερική πολιτική σκηνή».