23 Απριλίου 2018

Ο Κουβέλης διαψεύδει ότι υπάρχει τουρκικό βίντεο για σημαίες στις βραχονησίδες

Τη θέση ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει σχετικό βίντεο που να δείχνει Τούρκους στρατιώτες να κατεβάζουν την ελληνική σημαία από βραχονησίδες στο Αιγαίο διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 και ερωτηθείς για τα όσα υποστήριξε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το δημοσίευμα και πως δεν υπάρχει σχετικό βίντεο.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας χαρακτήρισε «βήμα καλής θέλησης» το πρώτο σκέλος της συνέντευξης του Τούρκου προέδρου, υπογραμμίζοντας πως αυτό το βήμα αναιρείται με το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης, στο οποίο μιλάει για ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους Ελληνες στρατιωτικούς, μετατρέποντάς τους σε ομήρους και εργαλείο πίεσης προς την Ελλάδα.

«Πρόκειται για ανόμοιες περιπτώσεις καθώς οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κάνει κάποια παρανομία, ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο και δικάστηκαν με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο» επεσήμανε ο κ.Κουβέλης.

Αναφορικά με τα θέματα που αφορούν στην οικονομία, ο κ.Κουβέλης υπογράμμισε ότι υπάρχουν σκληροί όροι αλλά η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, το παλεύει και διεκδικεί καθαρή έξοδο.