18 Απριλίου 2018

Αντιδράσεις για την προαγωγή της Μπ. Μπαζιάνα σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι με ένα ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την Μεγάλη Δευτέρα η κα Περιστέρα Μπαζιάνα μετατράπηκε από διοικητική υπάλληλος σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ, προκαλώντας έντονη κριτική στα social media και συζητήσεις σχετικά με τη νέα αυτή τοποθέτηση.

Η πορεία της κα Μπαζιάνα έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν αντικείμενο έντονου σχολιασμού και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Αιχμηρό είναι το σχόλιο από τον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter, σχολίασε πως η κα Μπαζιάνα διαμαρτυρόταν «οργισμένα» ότι δε θα κάνει χρήση της σχετικής διάταξης.

«Να περιμένουμε τώρα το επόμενο βήμα, οτι οι ΕΔΙΠ θα γίνουν μελη ΔΕΠ; Για να δούμε...», αναφέρει ο κ. Μαυρωτάς.



Νωρίτερα ο Γιώργος Δημακόπουλος, μέλος του Ποταμιού, σημείωσε πως «η είδηση με την κα Μπέτυ είναι στο πότε έκανε την αίτηση. Με το ΦΕΚ 496 περσι στις 30-5-2017 διορίστηκε στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. Με το ΦΕΚ 1225 στις 02-04-2018 μεταταχθηκε στην θέση του εδιπ. Συμφωνα με το ΦΕΚ την αίτηση μετάταξης την έκανε στις 27-06-2017 δηλαδη αμέσως μόλις διορίστηκε ως μόνιμη διοικητική υπάλληλος!»



Σχόλιο έκανε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος είπε: «Διαβάζω ότι η συντρόφισα Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (τεύχος β) 1225/2-4-2018, ανήμερα Μεγάλη Δευτέρα, προήχθη, πάντα αξιοκρατικά, από απλή διοικητική υπάλληλος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε ειδικό διδακτικό προσωπικό. Προφανώς, όσο παραμένει ο σύντροφος της πρωθυπουργός, την βλέπω σύντομα και πρύτανη του ΕΜΠ. Πάντα αξιοκρατικά».



https://www.liberal.gr/arthro/200229/epikairotita/2018/antidraseis-gia-tin-proagogi-tis-mp-mpaziana-se-eidiko-didaktiko-prosopiko-tou-emp.html