19 Απριλίου 2018

«Μανεκέν» κοσμημάτων η κόρη του Κώστα Λαλιώτη, Νίκη


Η συνεργασία της κόρης του πρώην υπουργού με τον γνωστό σχεδιαστή Νίκο Κούλη

Ο χρυσός κανόνας της επιτυχίας, παρά τη δύσκολη οικονοµική συγκυρία, µπορεί ακόµη να εδραιωθεί µέσα από την τέχνη της επικοινωνίας και των δηµοσίων σχέσεων, µε τις κατάλληλες συνεργασίες, που εγγυώνται συνάµα τη σιγουριά ενός αποτελέσµατος µε διεθνή αναγνώριση.

Στην προκειµένη περίπτωση αυτό ισχύει και για τη µονάκριβη κόρη του «µετρ της πολιτικής επικοινωνίας» Κώστα Λαλιώτη, Νίκη, η οποία, παρά τις οικονοµικές αντιξοότητες µε τις οποίες βρέθηκε αντιµέτωπη τα προηγούµενα χρόνια, αλλάζοντας θέσεις εργασίας στον χώρο της διαφήµισης, «χτύπησε φλέβα χρυσού» ενώνοντας τις δυνάµεις της µε τον διεθνούς φήµης Ελληνα σχεδιαστή κοσµηµάτων Ν. Κούλη και αναλαµβάνοντας τις δηµόσιες σχέσεις και την εµπορική προώθηση των δηµιουργιών του σε ολόκληρη την υφήλιο.


Η Νίκη Λαλιώτη, κόρη του Κώστα και της Μαρίνας Λαλιώτη, έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και έχει µεταπτυχιακό από το Νew York City University. Μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στην εταιρεία δηµοσίων σχέσεων του Κωνσταντίνου Καφίρη, όµως η κρίση, που έπληξε πολλούς επαγγελµατικούς τοµείς, χτύπησε και τη διαφήµιση. Η κρίση βέβαια γίνεται συχνά η αιτία για το επόµενο βήµα, µε τη Νίκη Λαλιώτη να ανακαλύπτει το ταλέντο της και την αδυναµία της στα κοσµήµατα και να περνά σε µια πιο δηµιουργική φάση της ζωής της.

Η συνεργασία αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς ο Νίκος Κούλης είναι ένας από τους πιο διάσηµους σχεδιαστές κοσµηµάτων τόσο στη χώρα µας όσο και παγκοσµίως, αφού οι δηµιουργίες του βρίσκονται στις προθήκες των πιο γνωστών ευρωπαϊκών και αµερικανικών εµπορικών καταστηµάτων. Ο Ν. Κούλης χρησιµοποιεί χρυσό 18 καρατίων και µονόχρωµα διαµάντια για να δηµιουργήσει δυναµικά κοµµάτια, που προκαλούν το ενδιαφέρον, αντανακλώντας την αυστηρή δοµή, αλλά και την εξωστρέφεια της δεκαετίας του ’60.


ΔΙΑΣΗΜΟΣ

Οι συλλογές του άλλωστε είναι διάσηµες σε όλο τον κόσµο και πολλοί γνωστοί εκπρόσωποι της διεθνούς showbiz φόρεσαν τα κοσµήµατά του, ενώ ο ίδιος έχει κατακτήσει βραβεία και πρωτιές συµµετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις ανά τον κόσµο. Κοσµήµατα Nikos Koulis βρίσκονται σε κορυφαία καταστήµατα και µπουτίκ σε 16 πόλεις του εξωτερικού, όπως το Bergdorf Goodman, στη Νέα Υόρκη, το Stanley Korshak στο Ντάλας, το Matches, στο Λονδίνο, το Collette και το Montaigne Market στο Παρίσι, το Alchemist στο Μαϊάµι, το Tsum στη Μόσχα και το Restir στο Τόκιο. Κοµµάτια και συνεντεύξεις του φιλοξενούνται στις διεθνείς εκδόσεις κορυφαίων τίτλων, όπως το «Marie Claire», η «Vogue», το «Elle», το «Harper’s Bazaar» και το «W».

Στις φαν του συγκαταλέγονται η Rihanna, που φόρεσε κοσµήµατά του στη βράβευσή της στα American Music Awards, η Daphne Guinness και η Jennifer Lopez. Η Νίκη Λαλιώτη, η οποία είναι παντρεµένη µε τον Χρήστο Ντεγιάννη και έχει µια µικρή κορούλα, την οποία λατρεύει, βρισκόταν πάντα στη σκιά του προβολέα, καθώς µπορεί να εργαζόταν σε µια εταιρεία δηµοσίων σχέσεων και να ερχόταν συχνά σε επαφή µε διασηµότητες της χώρας, όµως δεν επιθυµούσε να είναι στα φώτα της δηµοσιότητας.

Είναι άνθρωπος χαµηλών τόνων και, παρόλο που πολλές φορές συµµετέχει σε κοσµικά events, προτιµά να κρατά µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας τα προσωπικά της. Ελάχιστες είναι οι λεπτοµέρειες που είναι γνωστές για την ιδιωτική της ζωή, παρότι ο πατέρας της ήταν από τους πολιτικούς που πρωταγωνίστησαν στη δηµόσια ζωή της χώρας.

Στέλλα Νοβάκη
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Σάββατο 14 Απριλίου 2018