21 Απριλίου 2018

Θρίλερ με τον θάνατο φοιτητή στην Καβάλα: Έστησαν τροχαίο για να καλύψουν το έγκλημα; - Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο για το θρίλερ της Καβάλας, το οποίο δεν είχε δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, παρουσίασε η εκπομπή "Φως στο Τούνελ".

Το τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 26χρονος φοιτητής της Νομικής Δημήτρης Σωτηρίου, μόνο δυστύχημα δεν ήταν. Κάποιοι φαίνεται πως έστησαν το όλο σκηνικό για να καλύψουν ένα καλά προμελετημένο έγκλημα, σύμφωνα με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Στην εκπομπή προβλήθηκε το υλικό από κάμερες ασφαλείας που συγκέντρωσε η οικογένεια του άτυχου νέου, από το σημείο που έχασε τη ζωή του.



Σ’ αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πως ο νεαρός φοιτητής εξετράπη της πορείας του όταν μία δέσμη φωτός από ένα αυτοκίνητο που του είχε στήσει καρτέρι, τον τύφλωσε.

Μάρτυρας ανέφερε στην Αγγελική Νικολούλη πως συνάντησε το μοιραίο βράδυ τον Δημήτρη στο μπαρ που διασκέδαζε. Είπε πως ήταν μαζί με δύο φίλους, δεν ήπιε και έφυγε σχετικά γρήγορα.

Από άλλες μαρτυρίες αποκαλύφθηκε πως έξω από το μπαρ που διασκέδαζε, έγινε ένας άγριος καβγάς. Η Αστυνομία δεν ερεύνησε την πληροφορία αυτή, αλλά ούτε και άλλες γύρω από την υπόθεση, αφού από την αρχή την αντιμετώπισε σαν τροχαίο.

Άλλος μάρτυρας αποκάλυψε στο «Τούνελ» πως το επίμαχο διάστημα συμμορία διέρρηξε καταστήματα στην περιοχή του δυστυχήματος . Δεν αποκλείεται ο Δημήτρης να βρέθηκε στο σημείο τη στιγμή που προσπάθησαν να διαφύγουν και να τον ανάγκασαν να εκτραπεί της πορείας του.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις το ψεύτικο οικοδόμημα του τροχαίου ατυχήματος γκρεμίστηκε και η έρευνα οδηγείται πλέον σε νέα κατεύθυνση.

Η οικογένεια του άτυχου νέου, θα υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία. Η υπόθεση έχει «παγώσει» μήνες τώρα στην Εισαγγελία Καβάλας.

Ο Δημήτρης Σωτηρίου 26 χρόνων, κάτοικος Ελευθερούπολης, βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της 3ης Μαΐου 2017 στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Καβάλας – Αμφίπολης. Από τότε ξεκίνησε ένας Γολγοθάς για τους γονείς του που μετατράπηκαν σε ντετέκτιβ για να βρουν τι πραγματικά συνέβη στο παιδί τους.

Τι λέει ο ειδικός
«Ο Δημήτρης κατευθυνόταν με το αυτοκίνητο του από την Καβάλα προς την Ελευθερούπολη. Στο σημείο της εκτροπής υπήρχε μία καμπυλότητα που συνέχιζε σε ευθεία. Μία δέσμη φωτός που άναψε ξαφνικά από αυτοκίνητο που βρισκόταν δεξιά του, τον ανάγκασε σε πλαγιολίσθηση και εξετράπη της πορείας του αριστερά. Η τροχαία κατέγραψε ένα ιχνογράφημα πλαγιολίσθησης είκοσι μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή o Κωνσταντίνος Καραπάνος. τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ο οποίος απέδειξε με την έρευνα του την εμπλοκή και άλλων δύο οχημάτων.

Σύμφωνα με τον ειδικό η εκτιμώμενη ταχύτητα κίνησης που είχε αναπτύξει ο Δημήτρης, ήταν 115 χιλιόμετρα.



«Εάν υποθέσουμε ότι ο νέος κοιμήθηκε θα είχε φύγει από την πορεία του στην αρχή της καμπυλότητας του δρόμου καθώς δεν θα μπορούσε να ελέγξει το αυτοκίνητο. Επιπλέον το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε μπροστινή κίνηση και στην περίπτωση που έχανε τον έλεγχο, θα έφευγε προς τα δεξιά. Από τη στιγμή που αντέδρασε ο οδηγός, δέχθηκε έναν κίνδυνο. Ο κίνδυνος υπήρξε, είναι εμφανής στο υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες και για αυτό το λόγο ο Δημήτρης κατευθύνθηκε προς τα αριστερά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του, με κάποιο τρόπο το αυτοκίνητο παρεμποδίστηκε και εξετράπη. Επίσης οι οδηγοί των δύο άλλων αυτοκίνητων που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, βρέθηκαν στο σημείο σαν να τον περίμεναν, δεν αντέδρασαν ούτε ειδοποίησαν τις Αρχές και εγκατέλειψαν τον άτυχο νέο.

Το ντοκουμέντο
Η κάμερα του «Τούνελ» κατέγραψε καρέ – καρέ το σημαντικό ντοκουμέντο. Φαίνεται ξεκάθαρα πως περίπου μια ώρα πριν από το τραγικό συμβάν, ένα άγνωστο αυτοκίνητο εισέρχεται σε ιδιωτικό πάρκινγκ επιχείρησης. Τα φώτα του που βλέπουν προς τον δρόμο σβήνουν όταν ακινητοποιείται. Στο υλικό διακρίνεται η πορεία του αυτοκίνητου του Δημήτρη. Τη στιγμή που περνάει μπροστά από το ακινητοποιημένο όχημα, ο οδηγός του ανάβει ξαφνικά τα φώτα, ο Δημήτρης νιώθωντας τον κίνδυνο, στρίβει απότομα το τιμόνι και εκτρέπεται της πορείας του προς τα αριστερά.



Άλλη κάμερα καταγράφει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ένα άλλο όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση, που σίγουρα ο οδηγός του είδε την εκτροπή του οχήματος του Δημήτρη. Κινείται με μικρή ταχύτητα, σταματάει στο σημείο, ανάβει αλάρμ, κάποιος διακρίνεται να περνάει από τα πίσω φώτα του αυτοκινήτου, να ελέγχει τον χώρο εκτροπής, σε λίγο να επιστρέφει, να μπαίνει στο αμάξι και να φεύγει χωρίς να αναπτύξει ταχύτητα. Ο οδηγός του δεν ειδοποίησε ούτε την αστυνομία ούτε το ΕΚΑΒ.

Περίπου ένα τέταρτο μετά το συμβάν, το όχημα που έριξε χωρίς κανέναν προφανή λόγο τη δέσμη φωτός στον Δημήτρη και τον έβγαλε από την πορεία του, εξέρχεται από το πάρκινγκ με χαμηλή ταχύτητα και φεύγει κατευθυνόμενο προς την Ελευθερούπολη, χωρίς να σταματήσει στον χώρο της ανατροπής.

«Δεν είναι ένα απλό ατύχημα», είπε στο «Τούνελ» ο Θανάσης Σωτηρίου, μιλώντας από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο γιος του. Ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως κάτι περισσότερο κρύβεται πίσω από το τραγικό συμβάν που βύθισε σε θλίψη την οικογένεια του.
«Ψάξαμε τις κάμερες όλων των εγκαταστάσεων στην περιοχή. Κάποιοι μας βοήθησαν και κάποιοι όχι. Καταφέραμε και βρήκαμε ένα σημαντικό υλικό που θα πρέπει να αξιολογηθεί. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος και γιατί θα ήθελε να του κάνει κακό. Ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια…» ανέφερε φανερά συγκινημένος.

Πηγή: anikolouli.gr