03 Απριλίου 2018

Γεωργιάδης για Novartis: Αν με καλούσαν να απαντήσω για τις κατηγορίες, θα πήγαινα στην Προανακριτική (audio)

Γραπτή παραίτηση δεν εδόθη ποτέ, ότι έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του προέδρου, γιατί είμαι διορισμένος αντιπρόεδρος στη ΝΔ, αυτό είναι αυτονόητο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. Οι σχέσεις μου με τον κο Μητσοτάκη είναι πάρα πολύ καλές, πρόσθεσε.

Αναφορικά με την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία ο κος Γεωργιάδης είπε ότι, αν η κυβέρνηση είχε διαβάσει σωστά τα πράγματα από την αρχή, θα είχε φροντίσει να πει σε όλες τις ελληνικές περιπόλους στα σύνορα, ότι μπορεί να πέσουν θύμα προβοκάτσιας από την Τουρκία και θα πρέπει να είναι τριπλά προσεχτικοί και να μην περάσουν τα σύνορα, όπως συχνά συνέβαινε. Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Ερντογάν περίμενε να γίνει, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ένας υπουργός Άμυνας, ένας πρωθυπουργός και ένας πρόεδρος πρέπει να είναι προσεχτικοί στις δηλώσεις τους. Δεν μπορεί να μιλάνε οι θεσμικοί εκπρόσωποι ενός κράτους με τον τρόπο που μιλάμε σε ένα καφενείο για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, σημείωσε. Το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από το συμφέρον του Καμμένου να μπει στη Βουλή. Η Τουρκία έχει συμφέρον να μας παρασύρει σε μια ένταση. Συμφέρον της Ελλάδας είναι να μην υπάρχει ένταση, άρα όποιος ενισχύει την ένταση παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Η κυβέρνηση του κου Τσίπρα με την ίδια επιπολαιότητα που χειρίστηκε το πρώτο εξάμηνο του 2015 τη σχέση μας με τους Ευρωπαίους, με την ίδια επιπολαιότητα χειρίζεται τη σχέση μας με την Τουρκία, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το ότι δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κου Κοτζιά ο κος Μητσοτάκης και δεν παρέστη ο ίδιος στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό, ο κος Γεωργιάδης είπε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαιτεί η ενημέρωσή του να είναι στο υψηλότερο επίπεδο, δηλαδή από τον Πρωθυπουργό. Και εγώ αν ήμουν αρχηγός της ΝΔ δεν θα δεχόμουν να ενημερωθώ από τον κο Κοτζιά, άρα καλώς έπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κάθε υπουργός είναι υπάλληλος του πρωθυπουργού. Ερωτηθείς για το αν σε ενδεχόμενο πρωθυπουργίας του κου Μητσοτάκη ο ίδιος θα είναι υπάλληλος του κου Μητσοτάκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε χαρακτηριστικά: βεβαίως θα είμαι, υπουργός στην ελληνική γλώσσα, σημαίνει υπηρέτης. Ο κάθε υπουργός είναι υπάλληλος του εκάστοτε πρωθυπουργού, τον προσλαμβάνει και τον απολύει, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εγκληματικότητας και στο περιστατικό με την ληστεία στη Νέα Κηφισιά και τον 52χρονο που βρίσκεται η ζωή του σε κίνδυνο μετά την συμπλοκή του με τους ληστές ο κος Γεωργιάδης είπε ότι, είναι λάθος του κου Τόσκα να βγαίνει και να λέει «δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο.» Στον ανθρώπινο πόνο δεν απαντάς με στατιστική, απαντάς με συγκατάβαση, σημείωσε. Η δήλωση του κου Τόσκα τον αδικεί πολύ, η δήλωση αυτή του έκανε μεγαλύτερη ζημιά από το ίδιο το περιστατικό, επεσήμανε ο κος Γεωργιάδης. Στην αστυνόμευση έχουν γίνει αλλαγές, έχει καταργηθεί η ομάδα Δ, εμείς την θεωρούσαμε πολύ επιτυχημένη, είχε συμβάλλει πολύ στην μείωση της εγκληματικότητας. Τα βαριά εγκλήματα έχουν αύξηση και το 2015, 2016 και το 2017, γιατί ο νόμος Παρασκευόπουλου και στη συνέχεια ο νόμος Κοντονή έστειλε ένα λάθος μήνυμα, έβαλε στις χαριστικές διατάξεις της πρόωρης αποφυλάκισης και τα βαριά εγκλήματα. Ο νόμος Παρασκευόπουλου οδήγησε στο να βγουν από τη φυλακή βαρυποινίτες πολύ επικίνδυνοι, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την απόφαση απαγόρευσης εξόδου από την Εισαγγελέα του κου Μαρινάκη από τη χώρα ο κος Γεωργιάδης απάντησε ότι είναι απόφαση της δικαιοσύνης. Μια εισαγγελική δίωξη δεν είναι καταδίκη, πρόσθεσε. Αυτές οι κατηγορίες της κας εισαγγελέως θα κριθούν σε ένα δικαστήριο και θα βγει μια ετυμηγορία, συμπλήρωσε. Η συγκεκριμένη εισαγγελέας για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει εμπλακεί σε μια ιστορία που έχει αποδειχθεί ότι συνομιλούσε με τον κο Καμμένο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, κάτι το οποίο είναι θεσμικά ανεπίτρεπτο και το οποίο δυστυχώς δημιουργεί σκιές ως προς την ορθή λειτουργία της δικαιοσύνης, επεσήμανε ο κος Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για την άρνησή του να πάει στην Προανακριτική επιτροπή για τη Novartis ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι λάθος ότι αρνηθήκαμε, δεν προσκληθήκαμε είναι το σωστό. Ο κος Δρίτσας έκανε μεγάλο λάθος για την κοινοβουλευτική του ζωή, – τον οποίο εκτιμώ- έπαιξε το παιχνίδι του κου Τσίπρα. Εμένα και τους υπόλοιπους εννέα δεν μας κάλεσαν να μιλήσουμε για την υπόθεση Novartis, μας ζήτησαν να μιλήσουμε μόνο για το αν αυτή η Επιτροπή έχει ή δεν έχει αρμοδιότητα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Η Προκαταρκτική Επιτροπή είναι Εισαγγελέας, και ο κος Δρίτσας είναι Εισαγγελέας και τα υπόλοιπα μέλη της, όσο απαρτίζουν την Επιτροπή, και πρέπει αυτή η Επιτροπή να αποφασίσει αν έχει επαρκείς ενδείξεις μια υπόθεση για να μας παραπέμψει στο Ειδικό δικαστήριο, τόνισε. Αν με καλούσαν να απαντήσω για τις κατηγορίες που αφορούν τη Novartis, ασφαλώς και θα πήγαινα, σημείωσε ο κος Γεωργιάδης.


Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου