17 Μαΐου 2018

ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ! Το υπ. ΨΗΠΤΕ κατέβαλε 22,5 εκ. € στα ΕΛΤΑ για να πληρώσει τη μισή ζημιά που προκάλεσε στη ΔΕΗ

[Δηλ. για να καταλάβω: Τα 50 εκ€ ΛΕΙΠΟΥΝ; ΧΑΘΗΚΑΝ; ΕΞΑΥΛΩΘΗΚΑΝ; ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΡΕΜΑΛΙΩΝ; Γιατί μέχρι τώρα μας λένε ότι απλά ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΑΝ να αποδώσουν τα λεφτά]

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη διαπίστωση ότι τα ΕΛΤΑ παρακρατούσαν τα ποσά από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, προχωρά στην άμεση καταβολή πληρωμής προς τα ΕΛΤΑ ύψους 22,5 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αφορά οφειλές από την καθολική ταχυδρομική υπηρεσία για το 2013 και το πρώτο εξάμηνο του 2104 και η σχετική απόφαση αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ  η κατάθεση του συγκεκριμένου ποσού αναμένεται να διευκολύνει τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στην αποπληρωμή του χρέους που έχει προς τη ΔΕΗ.

Το συνολικό ύψος των οφειλών στη ΔΕΗ ανέρχεται  σε 50 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι έχει βρεθεί λύση και για το θέμα του χρέους των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ, το οποίο κυμαίνεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ και θα εξοφληθεί σταδιακά.

Ετσι, άμεσα θα αποδοθεί στη ΔΕΗ περίπου το 50% των οφειλών και εντός τετραμήνου θα έχουν εξοφληθούν σταδιακά και οι υπόλοιπες οφειλές που έχουν συσσωρευτεί έναντι της ΔΕΗ λόγω της παρακράτησης των ποσών που έχουν καταβάλει στα ταχυδρομεία πελάτες της Δημόσιας Επιχείρησης για την εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.