13 Μαΐου 2018

Περίεργο περιστατικό στην Ψέριμο: Οι κάτοικοι λένε ότι Τούρκοι άνοιξαν σημαία των "Γκρίζων Λύκων" και το Λιμενικό λέει ότι ήταν σημαία ομάδας


Δηλ. αυτοί πήγαν ημερήσια εκδρομή στην Ψέριμο και κουβάλαγαν μαζί τους τη σημαία της ομάδας για να φωτογραφηθούν σε νησί που δεν το ξέρει κανείς σε Ισπανία ή Βέλγιο

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της ακριτικής Ψερίμου ένα περίεργο περιστατικό που διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι στο enikos.gr τέσσερα άτομα, τουρίστες (τουρκικής καταγωγής κατά εκείνους) που ξεκίνησαν με πλοιάριο από την Κω το οποίο κάνει το δρομολόγιο Κάλυμνος - Πλάτη - Ψέριμος προέβησαν σε μια χειρονομία που προκάλεσε την οργή τους.

Όταν έφτασαν στην Ψέριμο, άνοιξαν μια σημαία των "Γκρίζων Λύκων" μπροστά από το μίνι μάρκετ που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού και στο οποίο ήταν υψωμένη η ελληνική σημαία και άρχισαν να φωτογραφίζονται.

Αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές και όταν το πλοιάριο επέστρεψε στην Κάλυμνο, τα 4 άτομα (σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ πρόκειται για 2 Ισπανούς και 2 Βέλγους) οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο.

Σύμφωνα ωστόσο με ανεπίσημες πληροφορίες από κύκλους του Λιμενικού που μίλησαν στο enikos.gr για το περιστατικό, δεν πρόκειται για Τούρκους τουρίστες αλλά για αλλοδαπούς άλλων εθνικοτήτων, οι οποίοι άνοιξαν μια σημαία με το σήμα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και όχι των "Γκρίζων Λύκων".

Μάλιστα και οι 4 αλλοδαποί μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις αφέθηκαν ελεύθεροι.