13 Μαΐου 2018

ΔΕΣΦΑ: Ακόμα μια μεγάλη απάτη της κυβέρνησης

*Του Νίκου Υποφάντη

Αναμένουμε, τις επόμενες ώρες, την κατάθεση του τελικού τιμήματος και την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού, δήλωσε αναφερόμενος στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε πανηγυρικό κλίμα καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας «τσαμπουνάει» μέσα από τα παπαγαλάκιαπου έχει στην υπηρεσία της, ότι είναι σαφώς βελτιωμένη για τα συμφέροντα του Δημοσίου. Τα παπαγαλάκια είτε έχουν γνώση είτε είναι παντελώς άσχετα, αλλά τα έχει σε υπηρεσία. Είναι άλλη κουβέντα αυτή, όμως μας ποτίζουν με τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ και δημιουργούν ένα κλίμα το πόσο καλά τα πάει η κυβέρνηση με τις αποκρατικοποιήσεις.

Κατάφερε να πουλήσει το 66% τον ΔΕΣΦΑ στην Ιταλική Κοινοπραξία των εταιρειών Snam, Enagás Internacional και Fluxys, έναντι του τιμήματος των 535 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η κυβέρνηση των «Σαμαροβενιζέλων» είχε προσφορά μόνο 400 εκατομμυρίων ευρώ από την SOCAR. Ολόκληρα 135 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω και όπως είπε ο εποπτεύων υπουργός Σταθάκης είναι «Σαφώς βελτιωμένη η συμφωνία που διαπραγματευτήκαμε για τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Καλά έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ σχολή το πως θα εξαπατήσουν με εύκολο τρόπο την κοινή γνώμη ; Και στην Νέα Δημοκρατία σχολείο εκπαίδευσης στελεχών που επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπατά την κοινή γνώμη, χωρίς να μιλάει η αξιωματική αντιπολίτευση; Και εξηγούμαστε… 

Παπαγαλάκια προσέξτε! Το 2013-14 η Socar η κρατική εταιρία από το Αζερμπαϊτζάν καταθέτει τίμημα περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ.Τα ταμειακά διαθέσιμα του ΔΕΣΦΑ, δηλαδή ο κουμπάρας ή το ταμείο του, το «ρευστό» ανέρχεται σε 54 εκατομμύρια ευρώ. Στην ουσία για τα λειτουργικά του ΔΕΣΦΑ. 

Έρχονται σήμερα οι «Ιταλοί» και «ψωνίζουν» τον ΔΕΣΦΑ με τίμημα 535 εκατομμύρια ευρώ και ανοίγουν σαμπάνιες στην κυβέρνηση και κάνουν πανηγύρια, λέγοντας σας φάγαμε «φιλελέδες» εμείς οι αριστεροί, μπορούμε και πουλάμε καλύτερα. Τα ταμειακά διαθέσιμα όμως του ΔΕΣΦΑ σήμερα ξεπερνούν τα 145 εκατομμύρια ευρώ. Αν τα αφαιρέσεις θα δεις ότι ξεπούλησαν σε σχέση με το τίμημα της Socar του 2013 κοντά στα 20 εκατομμύρια παρακάτω. 

Οι Ιταλοί ψωνίζουν με λιγότερα και όμως οι πολιτικοί απατεώνες της κυβέρνησης, διατυμπανίζουν ό,τι έκαναν μια συμφέρουσα για το ελληνικό δημόσιο πώληση… 

Και το δυστύχημα ποιο είναι; Ότι δεν υπάρχει ένας να καταλάβει την απατή και να πει.. «Ρεεεε! Φτάνει πια το δούλεμα. Σας μάθαμε…» 

Υ.Γ Η αφύπνιση για το κείμενο ανήκει σε συνάδελφο που κατάφερε να με ανασυντάξει στο ρεπορτάζ ΔΕΣΦΑ, που έως τώρα το χειρίζονταν οι συντάκτες ΤΑΙΠΕΔ

Το άρθρο δημοσιεύεται στο meaculpa.gr