Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Νέα ευχολόγια Τσίπρα: Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα Μνημόνια«Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του κατά την προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμματος στη Σόφια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «πρέπει όλοι να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Από την άλλη πλευρά, τις μέχρι τώρα προσπάθειες Τσίπρα-Ζάεφ για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό, επικρότησαν οι σοσιαλιστές ηγέτες στην προσύνοδο του ΕΣΚ, επισημαίνοντας ότι μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν, όπως αναφέρει στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της προπαρασκευαστικής Συνόδου του ΕΣΚ στη Σόφια, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ενώ παραδέχθηκε τα βήματα προόδου της Ελλάδας.

Τσίπρας για το Σκοπιανό: Έχω μεγάλες προσδοκίες

Στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος προσήλθε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετέχει ως παρατηρητής.

Κατά την υποδοχή του από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γενικά: «τι προσδοκίες έχετε για αύριο;», με εκείνον να απαντά σε χαλαρή διάθεση, «πολύ μεγάλες».

Νωρίτερα είχε προσέλθει στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος ερωτηθείς «τι περιμένετε απ’ τη συνάντησή σας;», απάντησε «μόνο επιτυχία».

Αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη Σύνοδο Ε.Ε.- Δ. Βαλκανίων και στο περιθώριο των εργασιών θα έχει στις 10:15 διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Μετά την προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ -στην οποία συμμετέχει και ο Ζόραν Ζάεφ-, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου