15 Μαΐου 2018

ΔΕΙΤΕ ΦΑΤΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ! Ιδού η ΣΥΡΙΖΑία φωστήρας που έριξε πόρτα στο Cern

Ονομάζεται Ματρώνα Κυπριανίδου. Είναι Γενική Γραμματέας Έρευνας με πλούσιο βιογραφικό. Όπως διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, έχει πτυχίο Χημείας, μεταπτυχιακό δίπλωμα στην οργάνωση και διοίκηση βιομηχανικών συστημάτων και ειδικότερα σε συστήματα διαχείρισης ενέργειας και προστασίας περιβάλλοντος, από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διδακτορικό από το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συγκεκριμένη γ.γ. όπως πληροφορούμαστε ήταν εκείνη που έριξε «πόρτα» στην εγκατάσταση επένδυσης που αφορά στην αποκλειστική χρήση τεχνολογίας του CERN για την καταπολέμηση των καρκινικών όγκων!

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι αυτήν την στιγμή το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία διεκδικούν πλέον την επένδυση αποκλειστικά για την περιοχή των Βαλκανίων, της Τουρκίας και της Βόρειας Αφρικής.



Διαβάστε τώρα και το βιογραφικό της κας Κυπριανίδου αφού πρώτα μας ευχηθούμε… καλή τύχη: «Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο πεδίο της Ραδιοφαρμακευτικής Τεχνολογίας και της Ραδιοφαρμακευτικής Χημείας. Έχει εικοσαετή δραστηριότητα στην έρευνα και ανάπτυξη νέων ραδιοφαρμακευτικών ενώσεων και στην αξιολόγησή τους για διάγνωση ή θεραπεία διαφόρων ασθενειών, στο Εργαστήριο Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοφαρμάκων του Ινστιτούτου Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε σειρά επιδοτούμενων ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων, ενώ έχει σημαντικό αναπτυξιακό έργο στον τομέα της ραδιοφαρμακευτικής, στο πλαίσιο του οποίου έχει συντονίσει κοινά αναπτυξιακά προγράμματα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Ιδού η φωστήρας που έριξε πόρτα στο Cern

http://www.ereportaz.gr/idoy-i-fostiras-poy-erikse-porta-sto-cern/