17 Μαΐου 2018

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο οι μηνύσεις Αβραμόπουλου, Βενιζέλου και Σαμαρά κατά Τπυλοπάκη

O υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή τη διάταξη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή

Στο αρχείο τέθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι μηνύσεις των Δημητρίου Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά κατά των εισαγγελικών λειτουργών που ασχολούνται με τη διαφθορά Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του, διαβίβασε στη Βουλή τη διάταξη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, δια της οποίας τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις Δημητρίου Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά κατά των εν λόγω τριών εισαγγελικών λειτουργών.

Ωστόσο συνεργάτες του κ.Αβραμόπουλου επισημαίνουν ότι «δεν κατετέθη ποτέ μήνυση από τον επίτροπο κατά των εισαγγελικών λειτουργών, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται, ότι πέρα από τον πολιτικό σκέλος της υπόθεσης αυτής (Novartis) που απασχόλησε τη Βουλή, τον περασμένο Φεβρουάριο για την υπόθεση της Novartis, επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ ήταν σε εξέλιξη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζουρας και Γιάννης Μανώλης.

Ο κ. Τζανακόπουλος, τότε αρχικά είχε διαψεύσει την επίσκεψή του στον Άρειο Πάγο, ενώ στην συνέχεια επικαλέστηκε ότι η επίσκεψη του δεν σχετίζεται με την υπόθεση της Novartis.'

Παναγιώτης Τσιμπούκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ