03 Ιουνίου 2018

Επιθέσεις άπλυτων σε ΜΑΤ στα Εξάρχεια αλλά και με 30 μολότοφ σε κλούβα στη Θεσσαλονίκη

Βόμβες μολότοφ έριξαν άγνωστοι σε λεωφορείο των ΜΑΤ που μετέφερε αστυνομικούς την ώρα που σχολούσαν από διατεταγμένη υπηρεσία στο Τουρκικό Προξενείο.

Το λεωφορείο κινούνταν στην οδό Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση ανατολικά και λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Εθνικής Αμύνης άγνωστοι που βγήκαν από τους χώρους του πανεπιστημίου πέταξαν μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.



Οι δράστες της επίθεσης πέταξαν περισσότερες από 30 βόμβες μολότοφ. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί φωτιά στην κλούβα των ΜΑΤ.

Δείτε φωτογραφίες του thestival.gr από το σημείο:







Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: Δολοφονική η επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ -Να παρέμβει εισαγγελέας

Να παρέμβει εισαγγελέας ζητούν αστυνομικοί, μετά την επίθεση που δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ, με βόμβες μολότοφ, το βράδυ του Σαββάτου.

Η επίθεση, την οποία οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν δολοφονική, έγινε την ώρα που η διμοιρία φύλαξης του τουρκικού προξενείου αποχωρούσε από το σημείο, μετά το τέλος της βάρδιάς της. Οταν η κλούβα των ΜΑΤ έφτασε στο κτίριο του Φυσικού του ΑΠΘ, 30 κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί η κλούβα ανάμεσα σε ΙΧ, και στη συνέχεια άλλη ομάδα βγήκε από τον χώρο του πανεπιστήμιου και εκτόξευσε περίπου 30 βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ.

«Η διμοιρία δέχθηκε δολοφονική επίθεση, για να σκοτώσουν συναδέλφους. Το λεωφορείο δέχθηκε 30 μολότοφ. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός», δήλωσε στο thestival ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης.

«Πλέον απαιτούμε να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτά που γίνονται σε καθημερινή βάση μέσα στα πανεπιστήμια, για τις επιθέσεις που δέχονται αστυνομικοί», συμπλήρωσε.



Νέες επιθέσεις κατά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Τη σωματική τους ακεραιότητα διακινδύνευσαν, για ακόμα ένα βράδυ, οι αστυνομικοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω των επιθέσεων των αντιεξουσιαστών, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκαν νέες επιθέσεις κατά αστυνομικών των ΜΑΤ σε Χαριλάου Τρικούπη και Τοσίτσα, με τους αστυνομικούς να προχωρούν και σε δυο προσαγωγές ατόμων, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από τις 5.30 έως και τις 6 τα ξημερώματα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών. Νωρίτερα και για δυο ώρες, από τις 2.30 έως και τις 4.30 τα ξημερώματα, "μπαχαλάκηδες" πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά αστυνομικών που πραγματοποιούσαν στατική φύλαξη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη.