22 Ιουνίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-ΟΛΕΣ ΟΙ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΕΣ! Τι έλεγε ο Τσίπρας χωρίς καρέκλα για την ελάφρυνση χρέους μέσω επιμήκυνσης


Σε απόλυτο Βατερλώ Τσίπρα, που δυστυχώς θα είχε συνέπειες και για την χώρα, εξελίχθηκε το χθεσινό Eurogroup και η ρύθμιση για το Ελληνικό Χρέος.

Το φιάσκο Τσίπρα που αναδεικνύεται ανάγλυφα και στην αναντιστοιχία όσων έλεγε τα προηγούμενα χρόνια και ότι πήρε σήμερα τα ξημερώματα, αποτελεί και το ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ της πιο καταστροφικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος την Μεταπολίτευση.

Οι εξελίξεις μετά και το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ που πήραν Τσίπρας – Καμμένος χθες θα είναι ραγδαίες αφού δεν έμεινε πλέον κανένα πολιτικό αφήγημα για το δίδυμο των δύο πιο χυδαίων ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ που γνώρισε ο τόπος τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Τσίπρας 2012 : «Η επιμήκυνση είναι ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε

Χρεοκοπία της χώρας προέβλεπε ο Αλέξης Τσίπρας, τον Ιούλιο του 2012, επισημαίνοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα παρουσιάσει την επιστροφή στη δραχμή ως εθνική επιτυχία!

Σε συνέντευξή του στη REAL NEWS, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε πως η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ των εκλογών τονίζοντας πως η επιμήκυνση είναι ουσιαστικά ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε.

Σε ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας το 2012 εκτιμούσε ότι η επιμήκυνση είναι ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε. Μιλώντας στο «Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς» στην Πορταριά του Βόλου, δήλωνε  μεταξύ άλλων ότι, η επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής είναι «ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε».



Το 2013 ήταν βέβαιος ότι θα περάσει η πρόταση για κούρεμα

Βέβαιος ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία θα γίνει δεκτή και από το Βερολίνο και από τους δανειστές, εμφανίζονταν σε συνεντεύξεις του ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα δήλωνε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία : Για να γίνει βιώσιμο το χρέος χρειάζεται ‘κούρεμα’, όπως λέει, 40% έως 50% «που θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος».

Μάλιστα, υποστήριζε ο κ. Τσίπρας, οι δανειστές και οι Γερμανοί θα δεχθούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι «ο μόνος ρεαλιστικός και βιώσιμος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, καθώς όλα όσα μέχρι σήμερα εφαρμόζονταν έχουν αποτύχει παταγωδώς. Οι ίδιοι οι δανειστές έχουν αναθεωρήσει ήδη μέχρι σήμερα τρεις φορές την αρχική σύμβαση του 2010 και το χρέος είναι και σήμερα μη βιώσιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο πράγμα έλεγε μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το 2013: "(Ο Σαμαράς) Προσπαθεί να περάσει ως επιτυχία το δωράκι της επιμήκυνσης, μιας επιμήκυνσης όμως που δεν είναι κάτι καινούργιο. Είχε προταθεί από το ΔΝΤ πριν ένα χρόνο και είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι η επιμήκυνση δεν είναι τίποτα παραπάνω από τη δυνατότητα να μακρύνει λίγο το σκοινί απ' το οποίο θα κρεμαστούμε"



Σε συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ το 2014 έλεγε "η μετάθεση του χρέους δεν είναι λύση, άρα εμεις δεν δίνουμε συναίνεση σε τέτοια λύση"



Το 2015 υποσχόταν διαγραφή χρέους 30% και επιμήκυνση 20 ετών

Λίγο πριν, καταλήξει στη συμφωνία-συμβιβασμό ο Αλέξης Τσίπας έκανε προκλητικές δηλώσεις που σίγουρα σήμερα θέλει να ξεχάσει. Το 2015 δήλωνε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, υιοθετώντας πλήρως την άποψη του ΔΝΤ ότι θα ζητήσει συμφωνία για διαγραφή χρέους 30% και επιμήκυνση 20 ετών.


Οι κωλοτούμπες συνεχίστηκαν και το 2015 όταν, με διάγγελμά του μάλιστα ο Πρωθυπουργός υιοθέτηση πλήρως την πρόταση του ΔΝΤ για κούρεμα χρέους και 20ετή περίοδο χάριτος. Και σ’ αυτήν την περίπτωση ο κ. Τσίπρας… έπεσε έξω, αφού τελικά επέλεξε να συμβιβαστεί με επιμήκυνση 10 ετών και σαφώς χωρίς κούρεμα. Αυτά τα έλεγε δύο μόλις ημέρες πριν το δημοψήφισμα όπου νέο διάγγελμα στους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζονταν τότε ότι την Κυριακή –ημέρα του δημοψηφίσματος – δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, «αλλά το αν υπό το κράτος των εκβιασμών θα αποδεχθούμε τη συνέχεια μιας πολιτικής, το αδιέξοδο της οποίας ομολογούν τώρα και οι δανειστές της, αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας και στην εξαθλίωση της κοινωνίας, αν θα αποδεχθούμε να μειώσουμε τις συντάξεις για να ξεπληρώνουμε ένα μη βιώσιμο χρέος».

Αναφερόμενος μάλιστα στην έκθεση του ΔΝΤ που προτείνει κούρεμα 30% και 20ετή περίοδο χάριτος για το ελληνικό χρέος υποστήριζε: «χθες είδαμε την έκθεση του ΔΝΤ που επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η θέση τους όμως δεν παρουσιάστηκε από τους δανειστές στους πέντε μήνες που διαπραγματευόμαστε. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει τη εκτίμηση μας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο» και υπογράμμισε ότι το κούρεμα 30% και η 20ετής επιμήκυνση αποτελεί ανάσα για τη χώρα.

Τα ίδια έλεγαν τόσο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και άλλα στελέχη του

ΣΥΡΙΖΑ το 2010


Σακελλαρίδης το 2013


Βίτσας το 2014: «Η επιμήκυνση δεν είναι διαγραφή είναι πολιτική επιτήρηση... το χρέος δεν είναι βιώσιμο» (μετά το 4:00 του βίντεο)


Σήμερα η ΑΥΓΗ πανηγυρίζει την επιμήκυνση... το χρέος είναι βιώσιμο