16 Ιουνίου 2018

Αυγενάκης: Ο Τσίπρας έγινε ο καλύτερος ντελιβεράς ξένων συμφερόντων

Με βολές και στους ΑΝΕΛ: «Οι μάσκες πέφτουν»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή το Σάββατο: Ο πρωθυπουργός «έγινε ο καλύτερος ντελιβεράς των ξέωνν συμφερόντων» είπε ο βουλευτής, ενώ υπογράμμισε γαι τους ΑΝΕΛ πως «πλέον οι μάσκες πέφτουν και αναδεικνύεται η ψευτιά του Καμμένου».

Ο βουλευτής τόνισε πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει μια συμφωνία που δεσμεύει τη χώρα μας και δημιουργεί τετελεσμένα, που «θίγει τα συμφέροντά μας και προσβάλει την ιστορία μας».

Αναφερόμενος στην αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας μίλησε για «προκλητική συμφωνία με απαράδεκτες υποχωρήσεις», υπογράμμισε: «Η συμφωνία απέτυχε να δεσμεύσει τα Σκόπια για erga omnes. Είναι ανήκουστη υποχώρηση να μην ορίζει το ανώτατα όριο εκπλήρωσης των συμφωνημένων με τα Σκόπια», συμπλήρωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι το μόνο που πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι η αλλαγή των πινακίδων των αυτοκινήτων».

Η πιο προκλητική και αδικαιολόγητη υποχώρηση αφορά της χρήσης του επιθέτου Μακεδονική στην εθνότητα και γλώσσα. Μια απαράδεκτη εξέλιξη που θρέφει τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό», είπε κλείνοντας ο Λ. Αυγενάκης.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/avgenakis-tsipras-egine-kaliteros-nteliveras-xenon-simferonton