13 Ιουνίου 2018

Νυν υπέρ πάντων… η καρέκλα για τον Καμμένο

Συμμετοχή και ευθύνη του συνεταίρου του Τσίπρα στη συμφωνία για τα Σκόπια

Όσο και αν προσπάθησε και χθες να νίψει τας χείρας του ο Πάνος Καμμένος σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων και την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, ωστόσο δεν μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες του. Προσπάθησε χθες στην συνέντευξη Τύπου να προβάλει ένα προφίλ πατριώτη, τόσο πατριώτη όμως όσο… αντέχει η υπουργική του καρέκλα.

Πάντως, όσο ο ίδιος επιχειρεί να διαχωρίσει την θέση του από τον Τσίπρα, όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ, δεν είναι καθόλου άμοιρος των ευθυνών του.

Ο δημοσιογράφος μάλιστα επικαλείται την δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος σημείωσε: «Οτιδήποτε προκύψει ως αποτέλεσμα από αυτήν τη διαπραγμάτευση τον αφορά, έχει πλήρη συμμετοχή και ευθύνη εις ολόκληρον για οτιδήποτε εμφανισθεί ως αποτέλεσμα, που ελπίζουμε να είναι εθνικά επωφελές αποτέλεσμα.

Αλλά πάντως δεν είναι άμοιρος αυτού που συμβαίνει και δεν έχει καμία δυνατότητα να εμφανίζεται ως αδιάφορος, δήθεν υπερπατριώτης, καλλιεργώντας αυτή την τεχνική της διπλής γλώσσας, όπου ο ενιαίος κυβερνητικός συνασπισμός μιλά με μια γλώσσα προοδευτική προς ένα ακροατήριο και με μια γλώσσα ενικολαϊκιστική προς ένα άλλο ακροατήριο, γιατί αυτό δεν συνιστά ένδειξη σοβαρότητας για μια χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/nin-iper-panton-karekla-gia-ton-kammeno