23 Ιουλίου 2018

ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ! Έκλεισαν Κυριακή μεσημέρι την Ακρόπολη (το ίδιο κάνουν κι σήμερα) επειδή ζεσταίνονταν

Στις 2 το μεσημέρι έκλεισε χθες ο Αρχαιολογικός Χώρος στην Ακρόπολη «λόγω καύσωνα».

Χωρίς, όπως καταγγέλλεται, το υπουργείο Πολιτισμού να έχει ενημερώσει γι’ αυτό το ενδεχόμενο τους ενδιαφερόμενους φορείς από την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα πολλοί ξένοι επισκέπτες να αιφνιδιαστούν και να δυσαρεστηθούν.

Ο Ιερός Βράχος θα λειτουργήσει και σήμερα με το ίδιο, ψαλιδισμένο ωράριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

«Η πρόγνωση του καιρού ήταν γνωστή τουλάχιστον μια μέρα πριν», σημειώνει στον «Ε.Τ.» ο Κρίτων Πιπέρας, πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών.

Χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» τον τρόπο που λειτούργησε το υπουργείο, να προχωρήσει δηλαδή σε κλείσιμο της Ακρόπολης, έξι ώρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, χωρίς ενημέρωση.

Θεωρεί, επίσης, πως η απόφαση είναι «υπερβολική». «Δεν μπορεί η Ακρόπολη να κλείνει με αυτόν τον τρόπο», λέει και προσθέτει: «Αλλά και στην περίπτωση που συμβεί αυτό και κλείσει γιατί να μην ανοίξει και πάλι στις 5 το απόγευμα;».

Τη θερινή περίοδο ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, εκτός… απροόπτου, όπως συνέβη χθες. «Ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση ανακοινώθηκε πως η τελευταία είσοδος στον Ιερό Βράχο θα γίνει γύρω στις 12.45’. Στη 1.30’ άρχισαν να βγάζουν τον κόσμο έξω», σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που η Ακρόπολη και η Αθήνα «βουλιάζουν» από τουρισμό.

Για το κλείσιμο της Ακρόπολης το υπουργείο Πολιτισμού ενημέρωσε στο και πέντε, μετά τις 2 το μεσημέρι! Στην ανακοίνωσή του αναφέρονται τα εξής:

«Λόγω καύσωνος και για την προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων, και σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου κλείνει για το κοινό σήμερα Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 και αύριο Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στις 14:00».

Οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες από το διαδίκτυο παρακαλούνται να προσέλθουν στα εκδοτήρια προκειμένου να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους».

«Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων θα αναχωρήσουν από την Αθήνα χωρίς να πάρουν τα χρήματά τους πίσω», σχολιάζει ο κ. Κρίτων Πιπέρας. Οσο για τους υπόλοιπους τουρίστες θα πρέπει να αλλάξουν τώρα το πρόγραμμά τους, αν μπορούν να το πράξουν, για να μη χάσουν τα είκοσι ευρώ (που κανονικά θα έπρεπε να τους επιστραφούν), όσο κοστίζει το ολόκληρο εισιτήριο εισόδου, κατ’ άτομο, στον Ιερό Βράχο.