23 Ιουλίου 2018

Μητσοτάκης: Θλίψη και οργή για το Πολεμικό Μουσείο Χανίων- Δεσμεύομαι για την ταχεία αποκατάστασή του

Σταθάκης: 6 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά

Τη θλίψη του αλλά και την οργή του εκφράζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για την καταστροφή του Πολεμικού Μουσείου Χανίων που καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Ενα κτήριο σπουδαίας αρχιτεκτονικής σημασίας είχε αφεθεί στην τύχη του τονίζει ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του. Προσθέτει δε ότι καθήκον των αρμοδίων είναι να βρουν τα αίτια της καταστροφής και εκφράζει την προσωπική του δέσμευση για ταχύτερη δυνατή αποτακατάσταση του κτηρίου.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η καταστροφή στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων, στο «σπίτι των αντρειωμένων», με γεμίζει θλίψη και οργή.

Ένα κτήριο σπουδαίας αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας, που θύμιζε και αναδείκνυε τους αγώνες των Κρητικών, είχε μείνει αφύλαχτο και εγκαταλελειμμένο.

Και δυστυχώς δεν είναι το μόνο, καθώς πολλά κτήρια σε πολλές πόλεις της χώρας έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Καθήκον των αρμοδίων είναι να βρουν τα αίτια της καταστροφής. Και δική μου προσωπική δέσμευση, ως προέδρου της Ν.Δ. και ως Χανιώτη, είναι η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση του κτηρίου.

Σταθάκης: 6 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά

Τη δέσμευση ποσού ύψους 6 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου των ιταλικών στρατώνων στα Χανιά, που καταστράφηκε ολοσχερώς χθες, από πυρκαγιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας και βουλευτής του νομού Γιώργος Σταθάκης.


Συγκεκριμένα σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, η Κυβέρνηση αποφάσισε να δεσμεύσει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ για την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου των ιταλικών στρατώνων, διατηρώντας πλήρως τα αρχικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του».