23 Ιουλίου 2018

Άδ. Γεωργιάδης: «Σκανδαλώδης εύνοια για τα αδέλφια Τσίπρα»

Ως τον χειρότερο πρωθυπουργό που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον Γαβριήλ Χ. Σερέτη στο σημερινό φύλλο του Φιλελεύθερου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο κ. Τσίπρας προκειμένου να αρπάξει την εξουσία δεν δίστασε να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ένα βήμα πριν η χώρα βγει στις αγορές και, πραγματικά, από το μνημόνιο.

Σχετικά με την υπόθεση της εταιρείας ιδιοκτησίας των αδερφιών του Πρωθυπουργού ο κ. Γεωργιάδης επιμένει ότι οι συγγενείς του κ. Τσίπρα έχουν τύχει σκανδαλώδους εύνοιας από το δικαστικό και το τραπεζικό σύστημα, καθώς και από τη Βουλή των Ελλήνων, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο ευρύτερα για ύπαρξη παρακάμερας του Μαξίμου που αποτελεί ντροπή για τη Δημοκρατία μας.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

– Τι συναισθήματα σας δημιουργεί η ενδεχόμενη χρήση της Πνύκας για τις «τελετές εξόδου»;

Είναι πραγματικά χυδαίος ο τρόπος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί τα σύμβολα της ελληνικής πολιτείας για κομματικούς σκοπούς. Θέλω να υπενθυμίσω ότι πριν από έναν χρόνο είχαν χρησιμοποιήσει τη Βουλή των Ελλήνων για να κάνουν μια κομματική φιέστα για τη δήθεν αναθεώρηση του Συντάγματος. Τώρα ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν την Πνύκα για να διαφημίσουν την έξοδο από το μνημόνιο χάρη στον Αλέξη Τσίπρα. Θα πρόκειται για χυδαία οικειοποίηση των εθνικών συμβόλων.

– Με την τροπολογία για τη μη περικοπή των συντάξεων που καταθέσατε, δεν έρχεστε σε αντίθεση με την ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων με τους εταίρους-δανειστές; Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν πρόκειται για πραγματικό ενδιαφέρον, αλλά για λαϊκισμό. Τι απαντάτε;

Η δική μας τροπολογία για τη μη περικοπή των συντάξεων ήρθε αμέσως μετά τη δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου, κ. Πιερ Μοσκοβισί, στη Βουλή των Ελλήνων, ότι το «pacta servanda sunt» (δηλαδή οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται) δεν είναι και ακριβώς έτσι. Αν για την Κομισιόν οι συμφωνίες μπορεί και να μην τηρούνται, τότε το πρώτο που εμείς θέλουμε να μην τηρηθεί είναι η περικοπή των συντάξεων. Υπενθυμίζω ότι η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει ψηφίσει αυτές τις περικοπές που τις θεωρεί αχρείαστες. Το να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό πάει πολύ.

– Η Ν.Δ. επιχειρεί να βάλει τη χώρα σε μακρά προεκλογική περίοδο, με «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη», «κατασκευασμένη σκανδαλολογία» και «συκοφαντικά λιβελογραφήματα για ποινικό δικαστήριο», όπως η υπόθεση του δανείου που έλαβαν τα αδέλφια του Πρωθυπουργού;

Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν επιθυμεί να μπει η χώρα σε μια απίστευτη λασπομαχία. Για αυτόν τον λόγο έχουμε εξηγήσει από την αρχή ότι όλη η παρακάμερα του Μαξίμου με το Documento», την «KontraNews», την «Εφημερίδα των Συντακτών» και όλους τους στρατευμένους δημοσιογράφους που χτυπούν ασταμάτητα τη Μαρέβα Γκραμπόβσκι και τις οικογένειες των υπολοίπων στελεχών της Ν.Δ., αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία μας. Αυτή όμως η αξιακή θέση δεν σημαίνει ότι εάν εντοπίζουμε ένα πραγματικό σκάνδαλο εύνοιας συγγενικών προσώπων του κ. πρωθυπουργού, δεν θα το αναδεικνύουμε. Στην προκειμένη περίπτωση, τα αδέλφια του Αλέξη Τσίπρα έχουν τύχει σκανδαλώδους εύνοιας από το δικαστικό και το τραπεζικό σύστημα, καθώς και από τη Βουλή των Ελλήνων. Αν όλα αυτά είναι τυχαία, σας αφήνω να το κρίνετε μόνοι σας.

– Ως κυβέρνηση, θα διατηρήσετε τον «Κλεισθένη»; Τι απαντάτε στην κατηγορία ότι πίσω από την εναντίωσή σας στην απλή αναλογική κρύβεται η «θεωρία των δύο άκρων»;

Η Ν.Δ. όταν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει την απλή αναλογική στους δήμους. Τη θεωρούμε παράγοντα πολύ μεγάλου χάους. Η «θεωρία των δύο άκρων» στην ουσία ισχύει για τον κ. Σκουρλέτη, γιατί φυσικά χωρίς το όριο του 3% και με την απλή αναλογική κάθε άκρο θα μπορεί να εκπροσωπείται σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πολιτικές τους ενέργειες, την προβολή των θέσεών τους και τη μελλοντική εκλογική τους απήχηση.

– Η πολλαπλή στοχοποίησή σας από την κυβέρνηση (ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, πόθεν έσχες κ.λπ.) οφείλεται σε αυτό που λένε τα στελέχη της ότι δίνετε τη γραμμή της Ν.Δ. ή σε κάτι άλλο;

Είναι απολύτως προφανές ότι ο κ. Τσίπρας με μισεί, κάτι που δεν με στενοχωρεί ιδιαίτερα, διότι θέλω να είμαι ειλικρινής, θεωρώ τον κ. Τσίπρα τον χειρότερο πρωθυπουργό που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Εναν άνθρωπο που για να αρπάξει την εξουσία δεν δίστασε να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ένα βήμα πριν η χώρα βγει στις αγορές και, πραγματικά, από το μνημόνιο. Η στοχοποίηση μου από αυτούς τους ανθρώπους αποτελεί για εμένα τίτλο τιμής. Ενα ολόκληρο κράτος ασχολείται με το πώς θα με κλείσει φυλακή.

Σας διαβεβαιώ ότι δεν θα τα καταφέρουν, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα απολύτως για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπομαι ή το οποίο θα με οδηγούσε σε ένα ποινικό δικαστήριο. Αντιθέτως, ενώ με έχουν ψάξει όσο κανέναν, δεν μπορούν να μου βρουν απολύτως τίποτα. Οφείλω να σας πω ότι αυτό δεν αφορά μόνο τον εαυτό μου αλλά και τους συνεργάτες μου. Τα συνεχή δημοσιεύματα που φωτογραφίζουν συνεργάτες μου ότι έχουν δήθεν χρήματα στο εξωτερικό είναι παντελώς ψευδή. Όλα αυτά είναι ψυχολογικές επιχειρήσεις που νομίζουν ότι θα τις χρησιμοποιήσουν είτε για να κάμψουν εμένα, είτε το περιβάλλον μου. Θα αποτύχουν και στα δύο. «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

*H συνέντευξη δημοσιεύεται στον Φιλελεύθερο της Δευτέρας 23 Ιουλίου.