20 Αυγούστου 2018

Επεσε από κρουαζιερόπλοιο -Επιβίωσε 10 ώρες στη θάλασσα, τη βοήθησε λέει η... yoga [εικόνες]

Μία Βρετανίδα τουρίστρια θα θυμάται το ταξίδι της στην Κροατία για... πάντα!

Η Bρετανίδα έπεσε από το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Star (πήγαινε Βενετία), λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 95 χιλιόμετρα μακριά από την Κροατία. Επιβίωσε για 10 ώρες στη θάλασσα, πριν την εντοπίσει σωστική λέμβος των αρχών της Κροατίας.

Στην επιχείρηση της διάσωσης που άρχισε στις 08.30 (ώρα Ελλάδας) πήραν μέρος πλοία της ακτοφυλακής, ιδιώτες και ένα αεροσκάφος PC-9. Η γυναίκα εντοπίστηκε στις 11.40, 1,3 χλμ. μακριά από το σημείο της πτώσης. H Kay Longstaff δήλωσε σε κροατικό τηλεοπτικό σταθμό πως «είμαι πολύ τυχερή που ζω. Έμεινα στο νερό δέκα ώρες μέχρι να με σώσουν αυτοί οι υπέροχοι κύριοι. Καθόμουν στο πίσω μέρος του καταστρώματος και... ναι, ήταν άσχημα».



H Kay Longstaff

Μέλος του ασθενοφόρου που την πήγε στο νοσοκομείο, είπε πως «μας εξήγησε ότι το γεγονός ότι κάνει yoga τη βοήθησε να κρατηθεί στη ζωή, αφού ήταν σε καλή φυσική κατάσταση. Μας αποκάλυψε πως τραγουδούσε, για να μη νιώθει το κρύο της θάλασσας». Εκπρόσωπος του υπουργείου Ναυτιλίας της Κροατίας υποστήριξε πως «εξετάσαμε τις κάμερες ασφαλείας του πλοίου, για να δούμε πότε ακριβώς έπεσε στο νερό. Γνωρίζοντας την ακριβή ώρα, καταλάβαμε και πού ακριβώς ήταν το κρουαζιερόπλοιο».



Tο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Star