10 Αυγούστου 2018

Τσιτσιπάς από άλλο πλανήτη κέρδισε το νο 3 στον κόσμο! (vid)

Έχανε 5-2 στο δεύτερο σετ και κατάφερε να κερδίσει στο τάι μπρέικ αφού απέκρουσε 2 μάτς πόιντς. Την επόμενη βδομάδα στη νέα κατάταξη θα είναι μάλλον στο νο 18!! Φέτος έχει κάνει 6 νίκες εναντίον αντιπάλων που είναι στο TOP10 ενώ μετά το 2006 που το είχε καταφέρει ο Ναδάλ έγινε ο πρώτος παίκτης κάτω των 20 ετών, που αποκλείει σε ένα τουρνουά 3 παίκτες του ΤΟΡ10! Σημειώστε επίσης ότι στο Rogers Cup συμμετείχαν 19 από τους 20 κορυφαίους παίκτες στον κόσμο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφού έσωσε δύο match point, έκανε την ολική ανατροπή και επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο3) με 2-1 σετ. Στον ημιτελικό του «Rogers Cup» θα αντιμετωπίσει τον Κέβιν Άντερσον.

Η πορεία του Έλληνα τενίστα στο «Rogers Cup» συνεχίζεται αφού αυτή τη φορά έκανε την ολική ανατροπή και επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ ο οποίος είχε δύο match point στη διάθεσή του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε, παρουσία πολλών ομογενών, με 2-1 σετ με 3-6, 7-6 (11-13), 6-4 και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Κέβιν Άντερσον.




Ο Τσιτσιπάς μπορεί να ξεκίνησε με break, αλλά το υπόλοιπο πρώτο σετ άνηκε εξολοκλήρου και δίκαια στον Ζβέρεφ.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και το πρώτο μισό του δεύτερου σετ, ωστόσο με το σκορ στο 5-2 η κατάσταση άλλαξε

Ο 19άχρονος Έλληνας ρίσκαρε περισσότερο αισθανόμενος πως κάτι έπρεπε να διαφοροποιήσει στο παιχνίδι του αν ήθελε να εξαντλήσει τις ελπίδες του και τα κατάφερε ισοφαρίζοντας σε 5-5 και αργότερα σε 6-6.




Το tie break του σετ ήταν γεμάτο από πόντους, από σπουδαίο τένις και ο Τσιτσιπάς αφού έσωσε δύο match point, εκμεταλλεύτηκε το πέμπτο (5) δικό του set point για να το κλείσει με 13-11.



Στο τελευταίο σετ ο Γερμανός ήταν αυτός που «έσπασε» πρώτος το σερβίς, αλλά ο Έλληνας απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο (σε 5ο και 6ο γκέιμ). Ο Ζβέρεφ είχε αρκετές ευκαιρίες για νέο break, όμως ο Τσιτσιπάς πάντα έβρισε τον τρόπο να τα σώσει και στο τέλος ολοκλήρωσε την ανατροπή επικρατώντας με 6-4 στο τελευταίο σετ.