01 Αυγούστου 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΑΜΑ ΒΑΡΑΣ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Βαρθολομαίος: Δεν υπάρχουν πιέσεις στις θρησκευτικές μειονότητες της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη-στήριξη προς την τουρκική κυβέρνηση όσον αφορά στην άσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία υπέγραψαν οι μη μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες και οι επικεφαλής των τριών μειονοτήτων της Τουρκίας.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες, ανάμεσά τους και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στη διακήρυξη που δημοσιοποίησε η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων, υποστηρίζουν ότι οι μειονότητες στην Τουρκία δεν υφίστανται καμία πίεση ως προς την άσκηση των θρησκευτικών και λατρευτικών τους καθηκόντων παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς. «Οι ισχυρισμοί αυτοί ότι δήθεν ασκούνται πιέσεις, είναι εντελώς αβάσιμοι και ανούσιοι», αναφέρει χαρακτηριστικά η διακήρυξη.

Και συνεχίζει ως εξής: «Κάποια προβλήματα και διώξεις που καταγράφηκαν στο παρελθόν, με το χρόνο έχουν ξεπεραστεί. Είμαστε συνεχώς σε διαβούλευση με τους θεσμούς του κράτους μας προκειμένου να επιλύονται όλα τα θέματα που εμείς επιθυμούμε με αμοιβαία καλή θέληση και με πρόθεση για λύση. Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη προς τη σωστή κατεύθυνση και για το λόγο αυτό προβαίνουμε με απόλυτη συνείδηση σε αυτή την κοινή δήλωση», καταλήγει η διακήρυξη των θρησκευτικών ηγετών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ant1news.gr, τόσο από στελέχη της ελληνικής μειονότητας της Πόλης όσο και του μειονοτικού τύπου στην Τουρκία, την πρωτοβουλία για τη διακήρυξη αυτή πήραν από κοινού όλοι οι μη μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες την Τουρκία προκειμένου να απαντήσουν στις κατηγορίες του Αμερικανού Αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, περί παρεμπόδισης των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία με αφορμή την υπόθεση του πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Η σχετική διακήρυξη:



Πηγή: ant1news.gr