14 Αυγούστου 2018

Πάρτι ΣΥΡΙΖΑ στα ΕΛΤΑ ενώ δεν έχουν σάλιο: Διόρισαν Διευθυντή κομματόσκυλο ΣΥΡΙΖΑ που μασαμπουκώνει από παντού

Προσέλαβαν ως Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν προσλάβει ως ειδικό συνεργάτη αλλά παραιτήθηκε !!! και πριν από όλα αυτά είχαν κάνει σύμβαση με εταιρία που διατηρεί στο Κιλκίς

Μπορεί τα ΕΛΤΑ να συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπα με έλλειψη ρευστότητας αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη διοίκηση του Οργανισμού να κάνει προσλήψεις οι οποίες αν μη τι άλλο εγείρουν ερωτήματα για τα κριτήρια που γίνονται.

Ειδικότερα το ΔΣ των ΕΛΤΑ κατά την 1758/12-07-2018 (θέµα 4ο ) συνεδρίασή του εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ, να προσλάβει τον κ. Λαζαρίδη Λάζαρο ως Διευθυντή της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας, µε σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από 13-07-2018 έως και 12- 07-2021!!!

Την ίδια ημέρα όμως ο κ. Λαζαρίδης Λάζαρος διαγράφηκε από τη δύναμη προσωπικού των ΕΛΤΑ λόγω … υποβολής παραίτησης από τη θέση ειδικού συνεργάτη σε θέματα εταιρικής προβολής και marketing που είχε προσληφθεί από 1-3-2018. Η λήξη της σύμβασης αυτής δεν είναι γνωστό πότε επερχόταν.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο κ. Λαζαρίδης και προ της 12/07/2018 εμφανίζεται σε έγγραφα των ΕΛΤΑ που έχουν δημοσιευτεί στη διαύγεια να υπογράφει ως Διευθυντής!!! ενώ έχει προσληφθεί ως ειδικός συνεργάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λαζαρίδης έχει πτυχίο πολιτικού μηχανικού από τη Ρουμανία και αποτελεί επί χρόνια εξέχων στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή του Κιλκίς ενώ είναι και Αντιπρόεδρος της ΔΕΘ ως εκπρόσωπος του μετόχου δηλαδή του ελληνικού δημοσίου.

Βέβαια ο κ. Λαζαρίδης δεν εμφανίστηκε ξαφνικά τον περασμένο Μάρτιο στα ΕΛΤΑ αλλά έχει υπάρχει πιο ενδιαφέρον παρελθόν. Ειδικότερα όπως έχει καταγγείλει η ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ και η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ του Τάσου Γκιάτη «Την 1-8-17 το Συμβούλιο Διεύθυνσης των ΕΛΤΑ , αφού έλαβε υπόψη την 2524/31.07.2017 εισήγηση της Διεύθυνσης Marketing, τη σχετική προφορική εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αποφάσισε την έγκριση υλοποίησης του έργου ’’Υποστήριξη δράσεων Επικοινωνίας Marketing (Μarketing Communications) και marketing των ΕΛΤΑ’’, από την εταιρία «ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Λ.– ΣΕΡΑΣΚΕΡΗΣ Σ. Ο.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ» που εδρεύει στοΚιλκίς, οδό Περικλέους 3, 611 00 ΚΙΛΚΙΣ, με Α.Φ.Μ. 998560405, Δ.Ο.Υ ΚΙΛΚΙΣ, έναντι συνολικού ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες «Ένα μήνα μετά την 1-9-17, (με πρωτόκολλο 1.1.1./1907) έχοντας προφανώς καταλάβει ότι μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω για να φτάσουν το ταβάνι της ανάθεσης χωρίς ανοικτό διαγωνισμό, δίνουν τροποποιούν τη σύμβαση και προσθέτουν άλλες 4.800 ευρώ για να πλησιάσουν τις 25 χιλιάδες που είναι το όριο, να μην χάσουν δηλαδή ούτε ευρώ».

Όσο αφορά στο βιογραφικό του κ. Λαζαρίδη πέραν του πτυχίου και της θέσης Αντιπρόεδρου της ΔΕΘ περιλαμβάνει τα εξής:

Συγκεκριμένα έχει κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς με το ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Φεβρουάριο 2008 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος στο νεοσύστατο θεσμό του τοπικού συμβουλίου νεολαίας δήμου Κιλκίς.

Τον Μάιο του 2008 εκλέχθηκε γραμματέας νεολαίας Κιλκίς του Συνασπισμού.

Τον Δεκέμβριο του 2009 εκλέχθηκε γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του Συνασπισμού ενώ επί αρκετά έτη ήταν γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Διετέλεσε μέλος της μεταβατικής κεντρικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ έως τον Ιούνιο του 2013.

Στο βιογραφικό του επίσης περιλαμβάνεται η δραστηριότητά του ως μέλος του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Η ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ και η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ μιλούν για την υπόθεση Λαζαρίδη «για μια θλιβερή ιστορία που θυμίζει εκείνο το βιβλίο του βρετανού Τζόναθαν Κόου «τι ωραίο πλιάτσικο» για την αδυσώπητη εξουσία του κατεστημένου. Μόνο που αυτό «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» ήταν έτοιμο να γίνει κατεστημένο πολύ γρήγορα και να υιοθετήσει τις αντίστοιχες πρακτικές».

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr