14 Αυγούστου 2018

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων: Fake News και εύπεπτο παραμύθι η «ιστορία» με τον γιο του Σαμαρά

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων στις απρέπειες των τελευταίων ημερών από τον συνδικαλιστή της ΟΙΕΛΕ και δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ που ενέπλεξαν την οικογένεια του πρ. πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική αντιπαράθεση.

Η Ένωση μιλά ευθέως για συναλλαγή των συνδικαλιστών με την κυβέρνηση προκειμένου να λάβουν αντάλλαγμα για τις επικοινωνιακές τους υπηρεσίες και για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Η ανακοίνωση κάνει επίσης λόγο για υπόθεση που είχε κλείσει οριστικά με δικαστική απόφαση, για θλιβερή ιστορία μικροκομματικής και συνδικαλιστικής σπέκουλας σε βάρος ανήλικου παιδιού, για εύπεπτο παραμύθι και εμπόρους του παραμυθιού και fake news.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων:

Ξαφνικά, εν μέσω καλοκαιριού, του πιο θλιβερού και μαύρου καλοκαιριού που έχει περάσει η πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες, ανασύρεται από το παρελθόν ένα θέμα το οποίο είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από μια εξαετία και είχε κλείσει οριστικά με δικαστική απόφαση: πρόκειται για τη θλιβερή ιστορία της μικροκομματικής και συνδικαλιστικής σπέκουλας που έγινε εις βάρος ενός ανήλικου τότε παιδιού το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής και συντεχνιακής διαμάχης εξαιτίας του ονόματός του.

Εξυφάνθηκε, τότε, το κρίσιμο πολιτικά καλοκαίρι του 2012, ένα εύπεπτο παραμύθι που είχε… ιππότες και δράκους: μια εκπαιδευτικό που «έκανε το καθήκον της», μια «ισχυρή οικογένεια που την κατέτρεξε», μια δήθεν «εκδικητική απόλυση» από το σχολείο.

Φυσικά, το γεγονός ότι και η οικογένεια του μαθητή και το σχολείο δικαιώθηκαν δικαστικά, η παρέλευση των έξι ετών, το γεγονός ότι η εκπαιδευτικός δεν είναι πλέον στη ζωή, δεν ήταν αρκετό για να αποθαρρύνει τους εμπόρους των ¨εύπεπτων παραμυθιών” και των “fake news”.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόλυση της εκπαιδευτικού δεν είχε καμία συσχέτιση με το ισχυριζόμενο περιστατικό και η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επ’ αυτού. Αντίθετα, η υπόθεση αυτή ήταν ο αναίτιος διασυρμός ενός νέου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συντεχνιακά συμφέροντα.

Για εμάς, ως εκπαιδευτικούς, το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό, παιδαγωγικό αλλά και ζήτημα δημοκρατίας: δεν είναι δυνατόν το 2018 ένας νέος να αναρτά μια οικογενειακή φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα και αυτό να αποτελεί την αφορμή να του επιτίθεται ένας όχλος που αναμασά τη λάσπη σε μια υπόθεση στην οποία έχει δικαιωθεί.

Η έκταση που πήρε το θέμα στα κοινωνικά δίκτυα και στην ειδησεογραφία, αποτελεί την τρανότερη απόδειξη ότι το θλιβερό μικροκομματικό και συνδικαλιστικό παιχνίδι που παίχτηκε τότε στις πλάτες του παιδιού, τον ακολουθεί ακόμα.

Είναι η απόδειξη ότι η δήθεν «διακριτική μεταχείριση» για την οποία επαίρονται οι «υπερήφανοι» κατά δήλωσή συνδικαλιστές, δεν ήταν παρά μόνο το προπέτασμα για ένα παιχνίδι εκβιασμών στην τότε πολιτική ηγεσία και άλλοθι ρεβανσισμού για την επόμενη.

Αναρωτιέται, κανείς, για ποιο λόγο το θέμα αυτό διογκώνεται και συντηρείται από τους “υπερήφανους συνδικαλιστές” σε αυτή τη χρονική στιγμή. Είναι προφανές ότι προσπαθούν και αυτοί να βάλουν ένα λιθαράκι στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα τραγικά που συμβαίνουν στον τόπο μας τους τελευταίους μήνες.

Λιθαράκι που θα κεφαλαιοποιήσουν αργότερα σε μια ακόμα ρύθμιση που θα χτυπάει την πολύπαθη τα τελευταία χρόνια ιδιωτική εκπαίδευση και θα είναι ένα ακόμα βήμα περιορισμού της ελευθερίας των ιδιωτικών σχολείων τα οποία ήδη δεν μπορούν να επιλέξουν το προσωπικό τους, δεν μπορούν να διαμορφώσουν ελεύθερα το πρόγραμμά τους, δεν μπορούν να διοργανώσουν ελεύθερα εκδρομές στο εξωτερικό – όλα αυτά είναι περιορισμοί που έχουν μπει την τελευταία τριετία καθ’ υπαγόρευση των συνδικαλιστών.

Περιμένουμε λοιπόν, με αγωνία το νέο “δωράκι” που θα λάβουν για τις επικοινωνιακές υπηρεσίες τους.”

ΠΗΓΗ: thepresident.gr/