23 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης: «Δεν έπαιξα τα παιχνίδια Τσίπρα, δεν παρουσίασα ποτέ τον εαυτό μου σαν πολιτικό μεσσία» Σεπτέμβριος 23, 2018 SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone Με την αυτοπεποίθηση του αρχηγού που κράτησε ενωμένο το κόμμα χωρίς να έρθει σε ρήξη με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και με τον αέρα εν αναμονή Πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ακολουθήσει συγκρουσιακή λογική την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών, αλλά τακτική ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών. Δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας των εθνικών εκλογών του 2019 λέει «δεν παρουσίασα ποτέ τον εαυτό μου σαν πολιτικό μεσσία. Απεχθάνομαι αυτό τον ρόλο. Προτιμώ την ικανοποίηση να είμαι ένας πολιτικός που έκανε πράξη αυτά που έλεγε». Ο πρόεδρος της ΝΔ επεξεργάζεται ήδη προσχέδια των πρώτων νόμων που θα καταθέσει στη Βουλή, την επόμενη μέρα των εκλογών του 2019, με στόχο να αλλάξει το κλίμα στην Οικονομία, και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάταξη της ΔΕΗ, η οποία έχει φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακηρύξει ως εθνικό στόχο τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, αλλά δεν σκοπεύει όπως εξηγεί να ακολουθήσει τη συγκρουσιακή λογική του Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τακτική ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών. «Οι αγορές θα δείξουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν κινηθεί γρήγορα και βάλει τη χώρα σε μακρά πορεία υγιούς ανάπτυξης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του συστήματος ασφάλισης», εξηγεί. Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχήμα, αναφέρει ότι θα είναι εμφανώς μικρότερο από το σημερινό, δεν θα έχει αναπληρωτές υπουργούς και ορισμένα υπουργεία θα συγχωνευτούν. Οι αποδεδειγμένα από προηγούμενες θητείες καλοί υπουργοί της ΝΔ, οι νέοι βουλευτές που έδειξαν την αξία τους, αλλά και πρόσωπα που δεν βρίσκονται στην πολιτική επικαιρότητα θα βρουν τη θέση τους σε ένα κυβερνητικό σχήμα «που θα βγάζει νόημα» και θα συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση. «Οι σωστοί άνθρωποι θα μπουν στη σωστή θέση». «Δεν έπαιξα τα παιχνίδια του Τσίπρα, γιατί θα τα βρω μπροστά μου. Δεν παρουσίασα ποτέ τον εαυτό μου σαν πολιτικό μεσσία. Απεχθάνομαι αυτόν τον ρόλο. Προτιμώ την ικανοποίηση να είμαι ένας πολιτικός που έκανε πράξη αυτά που έλεγε», αναφέρει σε άλλο σημείο. Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι «η ΝΔ είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία αν κληθεί να την κυρώσει, διότι εγώ δε θα την είχα δεχθεί ποτέ». Τέλος, για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διεξάγει την προεκλογική περίοδο σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης, ο αρχηγός της ΝΔ αποσαφηνίζει τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι του διχασμού, αλλά θα απαντάει όταν δέχεται επιθέσεις που ξεπερνούν τα όρια.

Με την αυτοπεποίθηση του αρχηγού που κράτησε ενωμένο το κόμμα χωρίς να έρθει σε ρήξη με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και με τον αέρα εν αναμονή Πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ακολουθήσει συγκρουσιακή λογική την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών, αλλά τακτική ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών.

Δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας των εθνικών εκλογών του 2019 λέει «δεν παρουσίασα ποτέ τον εαυτό μου σαν πολιτικό μεσσία. Απεχθάνομαι αυτό τον ρόλο. Προτιμώ την ικανοποίηση να είμαι ένας πολιτικός που έκανε πράξη αυτά που έλεγε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεξεργάζεται ήδη προσχέδια των πρώτων νόμων που θα καταθέσει στη Βουλή, την επόμενη μέρα των εκλογών του 2019, με στόχο να αλλάξει το κλίμα στην Οικονομία, και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάταξη της ΔΕΗ, η οποία έχει φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακηρύξει ως εθνικό στόχο τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, αλλά δεν σκοπεύει όπως εξηγεί να ακολουθήσει τη συγκρουσιακή λογική του Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τακτική ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών.

«Οι αγορές θα δείξουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν κινηθεί γρήγορα και βάλει τη χώρα σε μακρά πορεία υγιούς ανάπτυξης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του συστήματος ασφάλισης», εξηγεί.

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχήμα, αναφέρει ότι θα είναι εμφανώς μικρότερο από το σημερινό, δεν θα έχει αναπληρωτές υπουργούς και ορισμένα υπουργεία θα συγχωνευτούν.

Οι αποδεδειγμένα από προηγούμενες θητείες καλοί υπουργοί της ΝΔ, οι νέοι βουλευτές που έδειξαν την αξία τους, αλλά και πρόσωπα που δεν βρίσκονται στην πολιτική επικαιρότητα θα βρουν τη θέση τους σε ένα κυβερνητικό σχήμα «που θα βγάζει νόημα» και θα συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση. «Οι σωστοί άνθρωποι θα μπουν στη σωστή θέση».

«Δεν έπαιξα τα παιχνίδια του Τσίπρα, γιατί θα τα βρω μπροστά μου. Δεν παρουσίασα ποτέ τον εαυτό μου σαν πολιτικό μεσσία. Απεχθάνομαι αυτόν τον ρόλο. Προτιμώ την ικανοποίηση να είμαι ένας πολιτικός που έκανε πράξη αυτά που έλεγε», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι «η ΝΔ είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία αν κληθεί να την κυρώσει, διότι εγώ δε θα την είχα δεχθεί ποτέ».

Τέλος, για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διεξάγει την προεκλογική περίοδο σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης, ο αρχηγός της ΝΔ αποσαφηνίζει τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι του διχασμού, αλλά θα απαντάει όταν δέχεται επιθέσεις που ξεπερνούν τα όρια.