21 Σεπτεμβρίου 2018

Το συγκινητικό «αντίο» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κωνσταντίνο Κριτζά

Πέθανε σε ηλικία 20 ετών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε σήμερα τον Κωνσταντίνο Κριτζά που πέθανε σε ηλικία 20 ετών αφήνοντας πίσω του ένα σπουδαίο παράδειγμα δύναμης και θέλησης.

«Στην ζωή αξίζει η προσπάθεια. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που συναντά κάποιος πρέπει να μην τα παρατά, να μην το βάζει ποτέ κάτω» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


Ο νεαρός, με καταγωγή από την Κρήτη, κατάφερε να συγκινήσει τη γενέτειρά του αλλά και το Πανελλήνιο, καθώς όχι μόνο σήκωσε την ελληνική σημαία στην παρέλαση του σχολείου του, αλλά και πέρασε από τους πρώτους στην Νομική Σχολή Αθηνών.

Ο Κωνσταντίνος είχε αναγκαστεί από οκτώ ετών να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας σοβαρής πάθησης την οποία αντιμετώπιζε.

Όμως, παρά το πρόβλημα της υγείας του, ο Κωνσταντίνος δε σταμάτησε ποτέ να «κυνηγάει» τα όνειρά του και να καταφέρνει να τα κάνει πραγματικότητα.

Ενα από αυτά, λοιπόν, ήταν η εισαγωγή του στη Νομική Σχολή, καθώς ήθελε να ασχοληθεί με την εγκληματολογία, αλλά και η συμμετοχή του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ως σημαιοφόρος του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.